Joan López

Montblanc programa un cap de setmana d’esports de natura al setembre

Es farà del 18 al 20 i hi haurà proves esportives i activitats complementàries

Montblanc ha programat un cap de setmana d’activitats de lleure i esport sota la marca Montblanc Natura, amb l’objectiu de difondre les activitats i espais de natura de la vila i convertir-ho també en un atractiu turístic. Les regidories d’Esports i Turisme han preparat diverses activitats amb la col·laboració de clubs esportius del municipi pel cap de setmana del 18, 19 i 20 de setembre.

L’ajuntament, amb aquest cap de setmana d’activitats, vol promocionar l’esport de natura com un atractiu també turístic de Montblanc. Les activitats s’han organitzat amb la complicitat de les entitats esportives que les durant a terme:el Club Excursionista Montblanc, el Club Atlètic Montblanc, la Societat de Pesca la Bagra de Montblanc, i el BTT Montblanc.

Durant aquell cap de setmana es farà un campionat de pesca, una nova edició de la duatló Vila Ducal de Montblanc i la pujada al Nas del Gegant, que canvia de dates (abans es feia al desembre) per implicar-se també en aquest cap de setmana. La regidora de turisme, Ariadna Ferrer, ha destacat que “el cap de setmana es vol consolidar com una fira dedicada a la natura i a l’esport a Montblanc”.

A banda de les diverses competicions esportives, s’han organitzat diverses activitats paral·leles. “Farem conferències relacionades amb el món de l’esport, activitats per als més petits, cinema i fins i tot cuina relacionada amb l’esport”, explica el regidor d’esports, Joan Mogas.

Un any després del naixement de la marca ‘Montblanc Natura’, es posa en marxa la primera edició d’aquest cap de setmana d’activitats que agruparà la majoria d’actes al complex de l’antiga església de Sant Francesc. De fet, l’objectiu del consistori és que aquest cap de setmana es consolidi al calendari esportiu i que poc a poc es pugui convertir en un format de fira, amb venda de material especialitzat.

Des de la regidoria de turisme es considera interessant que gràcies a la pràctica de l’esport, els esportistes poden venir acompanyats de familiars o amics que en cas de no competir, podran gaudir del patrimoni arquitectònic i també de l’entorn natural de Montblanc.

Des de l’organització, s’estima que un miler de persones podrien prendre part en les activitats del cap de setmana de Montblanc Natura després que l’any passat s’aconseguissin aplegar entre 600 i 700 participants durant el cap de setmana que ja va concentrar algunes d’aquestes competicions esportives, quan es va presentar la nova marca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp