ANC

Montblanc publica una carta de suport al secretari de l’Ajuntament de Tarragona

El montblanquí Joan Anton Font, que ocupa aquest càrrec, ha denunciat amenaces de l'Estat sobre els treballadors públics per l'1-O

L’Ajuntament de Montblanc ha fet pública una carta de suport al montblanquí Joan Anton Font Monclús, secretari general de l’Ajuntament de Tarragona, que la setmana passada va denunciar la pressió que està exercint el Govern Central contra els treballadors públics. De fet, Font va enviar una carta al Secretario de Estado para las administraciones públiques on denuncia aquesta pressió de cara al referèndum del proper 1 d’octubre.

L’Ajuntament montblanquí, on Font també havia exercit de secretari, ha volgut mostrar la seva solidaritat a l’alt funcionari de l’Ajuntament de Tarragona, i ha rebutjat les amenaces de l’Estat sobre els treballadors públics. A la carta, l’Ajuntament expressa “tot el suport a la teva persona i al col·lectiu de secretaris i interventors en la seva tasca professional als Ajuntaments” i afegeix que rebutja “totes les pressions que el Govern central i la Delegació del Govern central a Catalunya ha exercit sobre els càrrecs electes i que ara han fet extensiu als secretaris i interventors”.

L’Ajuntament també assegura que “l’administració més pròxima als ciutadans, els Ajuntaments, hem de garantir poder exercir els drets i llibertats de tots els ciutadans i, en primer lloc, el dret de vot i de decidir el nostre futur col·lectiu com a poble, i refusar les intimidacions sobre els ciutadans i ciutadanes per a poder exercir aquest dret fonamental”. La carta acaba citant el qui va ser Abat de Poblet, Maur Esteve, que fa uns anys va dir que “a l’etapa final del procés, l’Estat farà terrorisme d’Estat”. L’alcalde, Josep Andreu, ha explicat en una entrevista a Ràdio Montblanc que “Font és un referent pels alcaldes i també per altres interventors, i calia donar-li suport”

La carta que Font va enviar al Govern, l’han pres com a model a l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp