Ràdio Montblanc

Montblanc rebrà 15.000 euros d’Europa per millorar la xarxa de wifi pública

A la Conca, també Rocafort de Queralt rebrà aquests diners del projecte WiFi4EU

Montblanc rebrà 15.000 euros de la Unió Europea per millorar la xarxa de wifi pública. Es tracta de la convocatòria WiFi4EU que realitza la Comissió Europea.

Finalment seran 3.400 els municipis d’Europa que rebran un bo de 15.000 euros per poder instal·lar zones wifi en espais públics, inclosos ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places. El pressupost total d’aquesta convocatòria és de 51 milions d’euros i s’han rebut sol·licituds de tots els països que participen en el programa.

En aquesta segona convocatòria són cent el municipis catalans que han estat seleccionats i que se sumen als quaranta-quatre que van ser-ho en la passada edició. Entre ells, dos de la Conca de Barberà: Montblanc i Rocafort de Queralt.

«Ens plau comprovar que la resposta dels municipis a aquesta segona convocatòria ha estat aclaparadorament positiva i que n’hem rebut més de 10.000 sol·licituds. Ara el que volem és continuar interconnectant els europeus perquè puguin gaudir de tots els avantatges del mercat únic digital», ha declarat avui la comissària de Economia i Societat Digitals, Mariya Gabriel , Gabriel.

La iniciativa WiFi4EU forma part de l’ambiciosa revisió de la normativa de la UE sobre telecomunicacions, que inclourà més mesures per impulsar la competitivitat d’Europa i respondre a les creixents necessitats de connectivitat dels europeus. Val a dir que a la primera convocatòria, que es va publicar el 2018, només van rebre un bo WiFi4EU de 15.000 euros 2.800 municipis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp