Ràdio Montblanc

Montblanc rebutja les imputacions pel 9N

Unes 150 persones es van concentrar ahir a les portes de l'Ajuntament

Montblanc també es va concentrar, aquest dimarts a la tarda, per rebutjar les imputacions pel 9 de novembre. De fet, va ser precisament ahir quan van declarar l’ex vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’ensenyament en funcions, Irene Rigau, imputades, junt amb el president Artur Mas, per posar les urnes el passat 9 de novembre.

Les concentracions s’han repetit a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya. A Montblanc, unes 150 persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament amb presència de diversos regidors, l’alcalde de Blancafort i el batlle montblanquí. L’acte ha començat a dos quarts de vuit del vespre amb un video que ha repassat, en imatges, els moments més destacats del procés que està vivint Catalunya.

Després s’ha llegit el manifest a quatre veus, redactat per l’Associació de Municipis per la Independència, l’ANC i Òmnium Cultural. Hi ha participat l’alcalde de Montblanc, el republicà Josep Andreu, el regidor de CDC, Cesc Viñas, el regidor de la CUP, Roger Sosa, i Enric Balauder en nom de l’ANC. Tots quatre han llegit el text que rebutja les imputacions pel 9N.

L’alcalde també ha recordat que «l’Ajuntament de Montblanc, com a membre de l’AMI, va ser present el passat 4 d’octubre a Barcelona amb la resta de municipis de Catalunya per donar-li al president de la Generalitat les actes dels plens on demanàvem treure les urnes al carrer». Andreu ha afegit que «sent ferms a aquell acord que va prendre l’Ajuntament de donar suport al 9N, la causa dels avui encausats també és la causa de l’Ajuntament de Montblanc».

L’alcalde ha destacat que el proper dijous també serà present a Barcelona juntament amb altres alcaldes, que es concentraran a les portes del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya per mostrar el suport del municipalisme al president Mas. Serà dijous quan Mas declari davant del TSJC.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp