Ràdio Montblanc

Montblanc reivindica l’1 d’octubre inaugurant una placa a l’escola Les Muralles

També es va fer una marxa de torxes des de la plaça 1 d'octubre fins a l'escola, on es van fer diversos parlaments

L’escoles Les Muralles de Montblanc compta, des d’aquest diumenge, amb una placa que recorda que va ser allà on l’any 2017 es va celebrar el referèndum de l’1 d’octubre. Aquest va ser un dels moments més simbòlics de l’acte organitzat per l’ANC i l’Ajuntament de Montblanc per recordar i reivindicar el referèndum de l’1 d’octubre, celebrat ara fa un any.

Els acte d’aquest diumenge començaven amb una marxa de torxes des de la plaça 1 d’octubre fins a l’avinguda Doctor Folch, just davant de l’escola Les Muralles. Allà, tres persones de tres generacions diferents van descobrir la placa, on s’hi pot llegir ‘Aquí vam votar, aquí vam guanyar’. Just després els Torraires de Montblanc van aixecar un pilar i també va fer un ball la Cucafera de Montblanc, que fa un any també va ballar el dia abans a l’escola.

Acte seguit, a l’escenari instal·lat al mig de l’avinguda, s’hi van poder escoltar els testimonis de diversos ciutadans de Montblanc que l’1 d’octubre van col·laborar de manera activa amb el referèndum. També van intervenir els diversos representants dels partits que hi van donar suport: la CUP, el PDeCAT i Esquerra Republicana de Catalunya.

L’acte es va acabar amb un sopar popular de carmanyola i amb la música dels Mel i Mató. El sopar va aplegar a desenes de persones.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp