Ràdio Montblanc

Montblanc renova el conveni amb la televisió TAC12 per 10 anys més

La CUP i la FIC es van mostrar crítics amb la "falta de pluralitat" del mitjà

El ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres va aprovar renovar el conveni amb TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona. Des de la seva creació, Montblanc forma part del consorci TACOALT, que gestiona el mitjà de comunicació. Fins ara era l’únic municipi de la Conca de Barberà que en forma part, però aquest 2018 s’espera que també pugui entrar a formar part del consorci l’Espluga de Francolí.

La renovació del conveni es va aprovar amb 10 vots a favor, de l’equip de govern i del PDeCAT, l’abstenció de la FIC i el vot negatiu de la CUP. De fet, la FiC i la CUP van aprofitar el seu torn de paraula per fer una crítica al mitjà per, segons diuen, la seva “falta de pluralitat”.

El regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, assegurava que “renovar per 10 anys hauria d’haver comportat un consens a nivell polític més gran, crec que en podríem haver parlat”, i afegia que “TAC12 és una televisió que respon a criteris de representació política, i crec que una televisió pública no hauria de ser així, ha d’estar al servei de tothom”.

La regidora Laura Aluja, de la CUP, també es va mostrar crítica, assegurant que “la televisió públic ha d’estar al servei dels ciutadans i nosaltres creiem que TAC12 està al servei dels governs, no és un mitjà plural on es vegi representada la diversitat ideològica dels nostres municipis”.

La regidora de comunicació, Ariadna Ferrer, els va respondre assegurant que “TAC12 és una televisió pública, amb un rigor periodístic i amb un criteri de proporcionalitat”. Ferrer va afegir que “no hi ha cap problema en treure notícies de tots els partits, us animem a enviar notes de premsa i TAC12 amb el seu criteri en faran difusió, però també em consta que no han rebut cap nota de premsa vostra”.

Des del PDeCAT, el regidor Cesc Viñas va argumentar el seu vot a favor assegurant que “la presència de Montblanc ha TAC12 ha sigut positiva, i la feina que s’ha fet des del canal ha estat molt correcta, sobretot en la difusió de la cultura”.

Per la seva banda, l’alcalde Josep Andreu assegurava que “Montblanc no es podia quedar fora d’un projecte del Camp de Tarragona” i va assegurar que “sempre hem insistit en que es facin noticies de tota la comarca, no només de Montblanc, i mai hem imposat res a nivell polític i tampoc territorial”.

Actualment els municipis que formen part de TAC12 són Tarragona, Valls, Salou, Vila-seca, Torredembarra, Montblanc, Constantí i Altafulla. A Montblanc moltes de les notícies s’elaboren des de Ràdio Montblanc, gràcies a un acord de col·laboració entre els dos mitjans de comunicació públics.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp