Guillem Cos

Montblanc se suma a la Riuada Solidària amb un grup local

L'objectiu és recaptar fons pels damnificats de la riuada a la vila. Es farà un cap de setmana d'activitats a finals de mes

La iniciativa Riuada Solidària, nascuda a l’Espluga dos dies després de l’aiguat del 22 d’octubre, arriba ara a Montblanc. Un grup de gent voluntària s’ha organitzat per crear un grup local i organitzar activitats solidàries pels damnificats de la riuada a Montblanc.

Per tal de poder complir amb les garanties legals i fiscals necessàries, la recaptació dels donatius i posterior repartiment de fons es farà, amb la creació d’aquest grup local, de manera independent a cada municipi, amb un número de compte específic.

En aquest sentit, els donatius recaptats fins ara al número de compte publicat des de l’Espluga, es destinaran a ajudar els particulars del mateix municipi. Per la recaptació de fons a Montblanc s’està treballant en la creació d’un número de compte propi que es farà públic en les properes hores. Les dues plataformes agraeixen conjuntament “qualsevol donatiu o iniciativa solidària” i conviden a la ciutadania a fer futurs donatius entre les dues poblacions. Riuada Solidària comunica també que la data màxima de recepció de donatius per a les dues poblacions serà el 31 de desembre de 2019. Paral·lelament, cada plataforma local treballa en la redacció de les bases, on es detallaran els passos necessaris a seguir per poder optar a les ajudes de cada municipi.

Així, sota el paraigua de Riuada Solidària del Francolí, els dues plataformes faran accions conjuntes, però cada municipi tindrà una marca pròpia per realitzar accions a cada un dels pobles.

Nou cap de setmana d’activitats solidàries
Amb el naixement del Riuada Solidària Montblanc, també s’ha organitzat un nou cap de setmana d’activitats. El primer serà a l’Espluga del 22 al 24 de novembre, mentre que a Montblanc serà del 30 de novembre a l’1 de desembre. Les dues Riuades locals estan coordinades en l’organització dels actes. A l’Espluga ja s’ha donat per tancada la recepció d’activitats després de rebre més de 100 propostes, i ara s’obrirà un espai al web per poder recollir iniciatives a Montblanc.

En el comunicat enviat, acaben dient que “Riuada Solidària al Francolí segueix oberta a altres municipis, ​si així s’organitzen des de la seva societat civil​, i posa la seva marca i experiència a disposició d’altres poblacions properes afectades perquè puguin endegar accions solidàries i recaptar i gestionar la recollida de fons des de la seva pròpia plataforma local”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp