Francesc ‘Avi’ Botet

Montblanc serà la Capital de la Sardana 2018

Es va escollir el passat divendres a Mollerussa

Montblanc serà la Capital de la Sardana l’any 2018. El nomenament es va fer el passat divendres a Mollerussa, en el marc del lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2016 i de la presentació del programa d’actes de la capital sardanista del 2017 que assumirà la ciutat de Figueres. La Capitalitat sardanista de Montblanc començarà el mes de març del 2018 i finalitzarà el març de 2019.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha declarat que “prenem la Capital de la Sardana 2018 com un repte”. També ha destacat que es tracta “d’un reconeixement al lligam de Montblanc amb la sardana: ja a principis del segle XX, amb l’expansió cap al sud de la sardana, amb l’organització d’un Aplec malgrat la dictadura de Primo de Rivera, o l’Aplec de l’any 1964 que en el context del franquisme va tenir conseqüències pels seus organitzadors, demostren el compromís de Montblanc amb la sardana i la cultura catalana”.

Pel que fa a la presentació de Figueres com a Capital de la Sardana 2017, l’alcaldessa Marta Felip ha desvelat les activitats principals de la ciutat empordanesa. Així es tracta d’un projecte basat en la commemoració del bicentenari del naixement del músic figuerenc, i creador de la sardana moderna, Pep Ventura. La celebració servirà per reivindicar la vida i obra d’un músic clau per a la ciutat i, alhora, recuperar la història d’una cultura popular que per a la societat del segle XIX va contribuir en l’avenç i el progrés de la Catalunya contemporània.

Capital de la Sardana és un projecte que vol convertir una població catalana en referència obligada per al món de la sardana, la cultura i el turisme durant tot un any. És un espai on conviuen la festa, la tradició i el vessant crític i cultural. Contempla una programació continuada durant tot un any, que ofereix diversos grans esdeveniments lligats a la nostra dansa per fer participar el públic sardanista i no sardanista que permet dinamitzar i rellançar la projecció de la seu que acull aquest magne esdeveniment.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp