Josep Tomàs

Montblanc tanca la primera edició del festival Essències

La gastronomia, el vi i propostes musicals úniques han protagonitzat el cap de setmana del festival

La música, el vi i la gastronomia han protagonitzat el cap de setmana a Montblanc amb la primera edició del festival Essències. Durant tres dies, per l’escenari central del festival han passat músics destacats de casa nostra, però també del panorama nacional i internacional. Propostes úniques com el concert d’Omar o Eska, que feien a Montblanc la seva unica actuacio a Catalunya.

Una de les propostes més atractives va tenir lloc dissabte. Llibert Fortuny va protagonitzar un esbojarrat i alhora brillant concert, que va fer vibrar al públic assistent.També destaca el concert d’Amy Lives, que portava a Montblanc músics de la desapareguda Amy Winhouse, o el concert del tarragoní Xavi Torres Trio.

Sant Francesc ha estat l’epicentre del festival, però també s’han ocupat altres espais. Dissabte al matí, la plaça Major es convertia en l’escenari de l’actuació de la Big Band de la Banda de Música de Montblanc, i la plaça de Sant Miquel s’omplia de nens i nenes per gaudir dels espectacles infantils que s’han succeït durant tot el cap de setmana.

La plaça de Sant Francesc s’omplia tot el cap de setmana de curiosos, que no s’han volgut perdre l’oferta gastronòmica del festival. A l’interior, les propostes més innovadores i suggerents, d’alguns restaurants de Montblanc i altres productors del territori, i a la plaça les foodtrucks gastronòmiques amb una oferta molt variada.

Els vins de la DO Conca de Barberà també han estat protagonistes. Durant el cap de setmana, una quinzena de cellers de la comarca han donat a conèixer els seus vins als assistents al festival.

La primera edició d’Essències tancava diumenge amb la satisfacció dels organitzadors. El festival ha portat a Montblanc propostes musicals úniques, que han satisfet al públic participant.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp