Josep Ardila

Montblanc tanca un cap de setmana literari amb èxit de participació

La primera edició de la Vila del Llibre ha aconseguit captar el públic i ha omplert en totes les activitats

La primera edició de Montblanc Vila del Llibre ha tancat amb èxit de participació. L’organització de l’esdeveniment i l’Ajuntament s’han mostrat satisfets de la rebuda i participació a tots els actes que s’han realitzat al llarg d’aquest cap de setmana. Els carrers i places de la vila s’han omplert de llibres i literatura, i el temps ha respectat totes les activitats.

En una entrevista a Ràdio Montblanc, el director del festival, Enric Bono, ha destacat que “estem molt satisfets, ha vingut molta gent, tots els actes s’han omplert i les editorials han marxat contentes amb les vendes que han realitzat”. Bono afegeix que “l’oferta que hem fet ha funcionat, han interessat els temes que hem tractat i els espais que han acollit les taules rodones s’han omplert”. És el cas de Màrius Serra, Martí Gironell, Víctor Amela, Roser Capdevila, Matthew Tree o Cristina Campos, que han omplert les xerrades on han participat. Molts d’ells han presentat les seves novetats literàries, a 20 dies de Sant Jordi, la gran cita literària de l’any.

El regidor de cultura, Jordi Albalat, destaca que “és una satisfacció veure com la gent ha gaudit de tot el que s’ha programat durant el cap de setmana”, i afegeix que “ha servit per dinamitzar el comerç i l’hostaleria, molts allotjaments s’han omplert”.

Durant el dissabte i el diumenge, en diversos espais de la vila com la casa Sanfeliu, el jardí de Cal Fibla o Cal Castellví, s’hi han realitzat presentacions de llibres, xerrades, taules rodones, tallers i espectacles de carrer. També ha estat un èxit la programació infantil de la plaça nova de Sant Miquel, on s’hi han ubicat les editorials infantils i s’han realitzat diversos espectacles per als més petits. També hi ha hagut lloc pel teatre o per les creacions audiovisuals amb la jam literària que dissabte a la nit va omplir Sant Francesc de lletres, llums i música.

També s’ha aprofitat la Vila del Llibre de Montblanc per presentar els llibres guanyadors dels certàmens literaris de les Festes de la Serra 2016.Aquest diumenge es va presentar el llibre ‘Com les soques de les figueres velles’ de Tecla Martorell, guanyadora del premi de narrativa Fra Albert Vidal, i el poemari ‘Perifèries’ de Yolanda Esteve, guanyadora del premi de poesia Creu Verda, tots dos editats per Cossetània.

Un altre dels atractius del festival ha estat la botiga ‘Els encants del llibre’ ubicada al carrer Riber, a una antiga entitat bancària. En aquest espai s’hi han pogut comprar llibres de segona mà a preus populars, i la voluntat és que tingui continuïtat. “No serà en aquest espai, que ens han cedit per aquest edició de la Vila del Llibre, però buscarem una altra ubicació perquè pugui obrir amb certa regularitat, i on s’hi puguin fer activitats durant l’any”, explica Albalat.

Des de la ViladelLLibre.cat destaquen que durant el cap de setmana han tingut converses amb diversos municipis interessats en poder acollir aquest esdeveniment, que ja suma tres municipis: Bellprat, Cervera i Montblanc. “Hem parlat amb pobles de l’Empordà i del Pirineu, i no descartem que enguany es faci una nova edició en algun d’aquests municipis”, explica Enric Bono.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp