Jordina Moix

Montblanc tanca una Festa Major molt participativa tot i la pluja del darrer dia

L'Ajuntament obrirà un procés participatiu perquè els ciutadans valorin els actes de la festa

Montblanc ha tancat la Festa Major 2019 després de sis dies d’actes per a tots els públics. De manera oficial, els actes s’acabaven aquest dimecres 11 de setembre, amb la tradicional ofrena floral a monument de Francesc Castellví i Obando que van realitzar les entitats i partits polítics.

Per tal de valorar més a fons tots els actes, l’equip de govern ha anunciat que obrirà un procés participatiu perquè els ciutadans valorin els diferents actes de la Festa Major, amb l’objectiu de poder-los millorar de cara a les properes edicions.

En un comunicat fet públic, l’Ajuntament ha fet una valoració dels més de 60 actes programats durant la Festa Major. Destaquen que “aquesta Festa Major ha estat una de les més concorregudes dels últims anys”. Celebren la bona acollida de l’acte que donava la benvinguda als nascuts el 2018 i es mostren satisfets de l’assistència i actuació del seguici infantil. “És voluntat de l’Ajuntament potenciar-lo i convertir-lo en un dels eixos bàsics de la Festa Major de Montblanc, i treballarem amb les entitat per fer-ho”, asseguren.

Una de les imatges de la Festa Major 2019 ha estat la del balcó de l’Ajuntament ple de montblanquins i montblanquines gaudint del seguici el dia 9, un privilegi que normalment només tenen els regidors i regidores. L’equip de govern valora molt positivament l’experiència i no descarten repetir-la.

També destaquen positivament la celebració d’actes en espais on fins ara no se’n feien, com ara la placeta dels Torraires o davant de la muralla de Sant Francesc. “Si bé hi ha espais on s’ha fet més d’una nit de festa, la voluntat de l’Ajuntament és repartir al màxim possible els espais festius, per millorar el descans dels veïns i veïnes”, expliquen.

La pluja obliga a suspendre la Nit Jove
La pluja va fer acte de presència el 10 de setembre, i això va obligar l’Ajuntament a suspendre el macroconcert de la Nit Jove amb Doctor Prats i Zoo a la plaça de Sant Francesc, així com la Festa dels 80’s que s’havia de celebrar a la plaça Major. Al comunicat expliquen els motius que van portar a suspendre els concerts. “En el moment de la suspensió dels actes els equips de so i llum estaven completament humits, fent impossible que es poguessin iniciar els espectacles. Tot i que va parar de ploure passats dos quarts d’una de la nit, és necessari un mínim de temps per tal de poder assecar les connexions elèctriques i poder iniciar la música”, expliquen, i afegeixen que “Montblanc no té cap espai cobert prou gran per encabir el públic previst al concert. El Pavelló del Casal Montblanquí té un aforament d’unes 2.000 persones, insuficient per l’assistència prevista al concert. Per evitar problemes d’accés, no era aconsellable moure el concert”.

Al pavelló del Casal, a més, hi havia programada una obra de teatre. Per tant, l’Ajuntament “va decidir no modificar la ubicació tant del concert com de la festa dels 80 per una qüestió de seguretat, no per falta de previsió o per falta de voluntat de l’Ajuntament de realitzar els dos actes. Realitzar els dos concerts a l’aire lliure tot i l’amenaça de pluja era una opció arriscada però la millor decisió que es podria prendre en aquell moment”.

L’Ajuntament de Montblanc ha volgut agrair el suport de les entitats que tenien les barres al concert per la seva comprensió, a la Policia local, a Protecció Civil i a la brigada municipal en una tarda i nit complicada i als Dimonis de Montblanc per la adaptació del correfoc a causa de la pluja.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp