RM

Montblanc tanca una Setmana Santa molt favorable pel turisme

S'han triplicat les visites guiades i s'han atès un 20% més de visitants que l'any passat

La Setmana Santa s’ha tancat a Montblanc amb bona afluència de visitants, sobretot afavorit pel bon temps. Les previsions de l’Oficina de Turisme eren molt optimistes i s’han fins i tot superat.

Durant tota la setmana (de dilluns a dilluns) es van registrar 601 consultes, per tant, es van atendre 1.822 persones. L’any anterior van ser 502 consultes i 1.47 persones, un augment d’un 20%.

Del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua, dies de màxima activitat, es van atendre 421 consultes, és a dir, 1.344 persones. L’any passat per les mateixes dates van ser 298 consultes i 937 persones. Per tant, representa un augment superior al 40%.

La procedència ha estat majoritàriament de Catalunya, més d’un 75%. El 21% eren de l’Estat Espanyol, principalment del País Basc, País Valencià, Madrid i Aragó. La incidència del turisme internacional ha estat molt escassa.

L’indret on pernoctaven els visitants ha estat majoritàriament el seu domicili (un 45%). Això corrobora l’idea que Montblanc i la Conca de Barberà són una destinació ideal per fer excursions de proximitat. D’entre els que pernoctaven fora de casa seva, Montblanc ha estat escollit pel 13% per davant de Salou i Tarragona.

Augmenten les visites guiades
Pel que fa a les visites guiades s’ha triplicat el volum de l’any anterior. De les 113 persones s’ha passat a les 380 que s’han repartit entre visites al centre històric, la visita gastronòmica i les visites a les torres.

El dia amb més activitat, com passa cada any va ser el Dissabte Sant. Es van registrar 211 consultes, és a dir es va informar a 699 persones. El nombre de visites d’aquest dia fou de 221.

Les previsions per al mes d’abril són molt favorables gràcies a la celebració de la Setmana Medieval. Els dos caps de setmana de la festa es reforçaran les visites a les torres de la muralla. El dia 23, diada de Sant Jordi, hi haurà la tradicional visita infantil temàtica i s’espera acompanyar més de 400 infants de diverses escoles del Camp de Tarragona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp