Ràdio Montblanc

Montblanc torna a ser la capital de la ceràmica artística

L'antiga església de Sant Francesc acollirà la divuitena edició de Terrània

Montblanc tornarà a ser aquest cap de setmana la capital catalana de la ceràmica artística. L’antiga església de Sant Francesc acollirà la divuitena edició de Terrània, un festival que torna després de la suspensió de l’any passat a causa de la pandèmia.

Aquest divendres els ceramistes participants ultimaven els detalls de l’exposició central on exposaran i venran la seva obra durant el cap de setmana. Per molts dels ceramistes serà de les primeres fires on participen en un any i mig.

Des de l’Oficina de Turisme de Montblanc asseguren que ”els ceramistes agafen la seva participació a Terrània per poder mostrar i vendre tot l’art que no han pogut fer visible durant la pandèmia’

Aquest matí el protagonisme ha estat pels més petits de Montblanc, que han participat a un taller de creació de figures de pessebre.
És la primera vegada que Terrània col·labora amb el Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc. El taller, on els nens i nenes han après la tècnica del motllo, ha estat impartit pels germans Castells, dels pocs pessebristes que queden a Catalunya.

Terrània, més enllà de ser un mercat de ceràmica, és també un festival amb tallers i exposicions. L’exposició central d’enguany porta el nom de ‘Paisatges de Sobretaula’ del ceramista basc, Ángel Garraza, que es podrà veure a la sala Sant Miquel.

La divuitena edició de Terrània obre portes aquest divendres a Montblanc i es podrà visitar fins diumenge.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp