Oficina de Turisme

Montblanc tornarà a ser la capital catalana de la ceràmica amb el retorn de Terrània

La divuitena edició del festival tindrà lloc del 24 al 26 de setembre

Montblanc tornarà a ser aquesta setmana la capital de la ceràmica catalana amb el retorn de Terrània, que arriba a la divuitena edició. Després de la suspensió de l’any passat, el festival de ceràmica tornarà a reunir a Montblanc ceramistres d’arreu i amants de la ceràmica artística.

L’Ajuntament de Montblanc, organitzador del festival a través de l’Oficina de Turisme, ha adaptat el programa a la nova situació provocada per la pandèmia. Malgrat la incertesa durant els mesos de preparació i algunes limitacions obligades, el festival tindrà una estructura similar a la de les darreres edicions.

Com sempre, l’espai central estarà ubicat a l’antiga església i el claustre de Sant Francesc. L’accés serà gratuït però amb control d’aforament i un únic sentit de circulació dins l’espai. A la plaça de Sant Francesc hi haurà una carpa on s’hi realitzaran els tallers.

Enguany hi haurà un total de 27 ceramistes, menys del que és habitual a causa de les mesures anti-Covid. Hi haurà 12 ceramistes de Catalunya, 9 de França, 5 d’Espanya i 1 de Luxemburg.

Més enllà de l’espai central del festival, Terrània tindrà també exposicions i activitats paral·leles. Enguany, l’exposició central tindrà lloc a la sala Sant Miquel amb la mostra ‘Paisatge de sobretaula’ d’Ángel Carranza. També hi haurà exposicions al Museu Comarcal, al CIAR i a la botiga de ceràmica El Bé Negre.

Al llarg del festival diversos ceramistes participants al festival realitzaran demostracions al claustre de Sant Francesc, amb la col·laboració de Ceràmica Collet i Subministres Anper (proveïdors de totes les edicions del festival). També hi haurà demostracions de Natàlia Gual i enguany un taller de figures de pessebre amb el Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc.

Els tallers s’han programat per a grups reduïts i amb inscripció prèvia: s’eviten les cues i es garanteix el distanciament entre els participants. S’ha canviat el mètode de reserva i de pagament de les activitats. Es fa on-line a través de la plataforma Codetickets amb accés des del web del festival.

L’entrada al festival és gratuïta però hi haurà aforament limitat. A l’interior del recinte s’haurà de seguir un únic circuit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp