Oficina de Turisme

Montblanc, una de les deu finalistes a convertir-se en Capital del Turisme Rural 2019

El concurs el promou Escapada Rural i es pot votar fins al 28 d'abril

Montblanc és un dels deu finalistes per convertir-se en la Capital del Turisme Rural 2019. Es tracta d’un concurs que organitza Escapada Rural, el portal líder del turisme rural a l’Estat espanyol.

D’entre les 215 candidates prèvies, Montblanc ha esdevingut una de les deu finalistes, entre les quals es troben Almagro, Buñol, Cangas de Narcea, La Hiruela, Navaluenga, Parada de Sil, Santillana del Mar, Setenil de las Bodegas i Trujillo

La població guanyadora de la tercera edició d’aquest reconeixement serà escollida a través d’una votació popular que ja està en marxa. Els vots es poden fer fins el diumenge 28 d’abril a través de https://www.escapadarural.com/capital-turismo-rural

En la primera edició la població guanyadora va ser Sigüenza amb una participació de més de 30.000 votants. L’any passat pràcticament es va doblar la participació, amb 56.000 vots en total i el reconeixement se l’endugué Aínsa-Sobrarbe amb 16.000 vots.

La Capital del Turisme té per objectiu donar visibilitat a municipis de menys de 10.000 habitants que aposten pel turisme rural.

Les característiques de Montblanc han facilitat que fos triada com a finalista. Recentment nomenada Vila Amb Caràcter per l’Agència Catalana de Turisme, es disposa d’un ampli ventall d’atractius turístics que van més enllà de la monumentalitat del patrimoni. Fa anys que les pedanies s’han convertit en dinamitzadores de turisme rural.

La Guàrdia dels Prats, Lilla, Prenafeta, Rojals, la Bartra o els Cogullons són indrets amb establiments turístics, paisatges i elements patrimonials que s’han vist impulsats per la recuperació dels camins.

Des de l’Oficina de Turisme de Montblanc es veu com una gran oportunitat de projecció, un aparador singular que coincidirà amb la celebració de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat que “hi participem amb la il·lusió de guanyar-lo. Volem potenciar el patrimoni però també l’enoturisme i els vins i cellers del municipi i la comarca”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp