Monestir de Poblet

Mor el Pare Maur Esteva, abat emèrit de Poblet

El funeral serà el proper dilluns a les 3 de la tarda

El Monestir de Poblet ha anunciat aquesta tarda a través de les xarxes socials la mort del Pare Maur Esteva, que va ser Abat de Poblet entre els anys 1970 i 1998. El Pare Maur Esteva també va ser escollit abat general de l’Ordre del Cister l’any 1995 i reelegit per ocupar el mateix càrrec a Roma l’any 2005. L’any 2010 va ser substituït pel Pare Mauro Giuseppe Lepori i Maur Esteva va tornar al Monestir de Poblet.

El Pare Maur va entrar al Monestir de Poblet l’any 1958 i va ser ordenat sacerdot el 1967. Mentre va ser Abat de Poblet, va ser el principal impulsor de les obres de restauració del Monestir com les del cimbori, les torres de les armes i de Sant Esteve o les cambres reials. A més, també es va ocupar d’impulsar la catalogació de la biblioteca de la comunitat. L’any 1980 el president Jodep Tarradellas li va confiar el seu arxiu que s’ha convertit, amb els anys, en un dels patrimonis més destacats del Monestir Cistercenc.

L’abril de 2014, el Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va entregar la Distinció d’Honor de la Conca de Barberà al pare Maur Esteva. En aquesta ocasió, el religiós ja no va poder assistir a l’acte per motius de salut i va ser l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, qui va recollir el reconeixement.

El funeral pel Pare Maur Esteva es durà a terme el dilluns 17 de novembre a les 11 del matí.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp