Jordina Moix

Multitudinària concentració a Montblanc de rebuig a la sentència

La concentració ha estat organitzada per Òmnium Cultural Conca de Barberà

Més d’un centenar de persones s’han reunit a la Plaça Major de Montblanc, per acudir a la concentració en resposta a la sentència del judici de l’1-O.

La concentració ha sigut comarcal unitària, fent arribar així, als diferents alcaldes i regidors del territori.
S’ha iniciat la concentració amb dos minuts de silenci per tots aquells i aquelles que no hi han pogut ser, que han hagut de marxar exiliats i exiliades, i pels polítics empresonats.

Seguidament s’ha llegit un manifest, recordant l’1-O i analitzant la sentència del judici com ”una sentència dura, injusta i que només busca venjança”. Han destacat ”El tribunal suprem condemnat-los a ells i a elles, condemna els drets fonamentals de totes i tots nosaltres”.
Recorden que ”vam obeir els drets fonamentals i que l’anel de llibertat no desapareixerà”.

La concentració ha estat acompanyada de cartells amb el lema ‘Estat espanyol culpable’ i ‘Reincidència’ i crits d’independència, de llibertat pels presos i preses polítiques i de ”No tenim por”.

Finalment Enric Balauder, ha estat cridat per tancar la concentració amb el Cant dels Segadors, en el qual s’hi ha unit tota la plaça.

Dimecres a 3/4 de 8 del matí, des de l’avinguda Manel Ribé sortiran autocars, per les marxes per la independència cap a Barcelona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp