Capital de la Sardana Montblanc

Multitudinària sardana a Montblanc amb més de 850 escolars

Van ballar per celebrar el final dels cursets de sardanes impartits durant el curs

Els estudiants dels centres escolars montblanquins Llar d’Infants Els Merlets, Llar d’Infants i Col·legi Mare de Déu de la Serra, Escola d’Educació Especial TILMAR i Escola Les Muralles, així com l’escola ZER Conca de Barberà es van reunir el passat divendres a la tarda per celebrar plegats la final dels cursets de sardanes a la plaça de Sant Francesc de Montblanc.

Durant una hora i a partir de les 3 de la tarda, més de 850 escolars van formar unes 40 anelles i van ballar dues sardanes curtes, dues de llargues i el tradicional Ball del Rogle. L’acte, de gran plasticitat i alegria, culminava les classes setmanals de sardanes impartides als centres escolars. Enguany, han participat en els cursets més alumnes que mai, entre els 3 i els 11 anys, tot coincidint amb la proclamació de Montblanc com a Capital de la Sardana 2018.

La multitudinària ballada ha estat organitzada per l’Ajuntament de Montblanc i el Grup Sardanista del Museu Arxiu de la vila. El regidor de Cultura, Jordi Albalat, explicava que “un dels objectius que ens hem fixat amb el projecte de capitalitat és aprofundir en l’arrelament de la sardana a Montblanc. Aquesta ballada i l’augment dels centres participants en els cursets són un primer pas, assolit amb èxit, en aquesta direcció”. I afegia que “n’estem molt contents del resultat. És un acte bonic i ens plantegem repetir-lo altres anys”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp