Gerard Bosch

Neus Munté inaugura el seminari sobre el president Tarradellas a Poblet

La consellera de la Presidència ha remarcat que els valors de Tarredellas continuen encara vigents

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, ha donat el tret de sortida del seminari “Memòria d’una determinació” a Poblet amb motiu del 40è aniversari del retorn del president Tarradellas, després de la benvinguda de l’Abat de Poblet, Octavi Vilà. Juntament amb autoritats locals i territorials, Munté ha destacat els valors associats a la figura de Tarradellas i ha reafirmat la vigència de les seves conviccions.

El Palau de l’Abat del Monestir de Poblet es va omplir aquest dimecres al matí d’autoritats nacionals, territorials i locals i també de mitjans de comunicació d’arreu del territori en la que ha estat la presentació del seminari sobre Tarradellas que acull el Monestir. En aquest marc, que preserva l’arxiu de Tarradellas, Neus Munté ha destacat la simbologia del Monestir del Poblet per haver custodiat la memòria històrica de Catalunya.

La consellera de Presidència també ha destacat la determinació del qui fou President de la Generalitat i ha valorat: “sempre va mostrar que la unitat era del tot necessària per la cohesió i per disposar de l’empenta i la força necessària per fer front a tants i tants reptes com el que ell va protagonitzar”.

Neus Munté connectava les idees de Tarradellas al capdavant de la Generalitat amb els moments que viu actualment Catalunya. D’altra banda, la consellera també celebrava la suma d’esforços per recordar la memòria de Tarradellas.

Després de l’acte de presentació, Montserrat Catalan, directora de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, ha conduït la introducció del seminari “Memòria d’una determinació”. Durant la jornada d’aquest dimecres s’han organitzat diverses ponències i col·loquis per recordar la trajectòria del president Tarradellas.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp