Marc Pallissó

Obre portes la nova agrobotiga al Sindicat de Vinyaters de Montblanc

Es va inaugurar aquest dissabte enmig d'una gran expectació

L’edifici modernista del sindicat de vinyaters de Montblanc ja s’ha inaugurat com la nova agrobotiga de la vila ducal. L’antic celler, d’uns 4.000 metres quadrats, acull una botiga on es poden trobar vins i caves de la DO Conca de Barberà i altres productes de la comarca, i està previst que aculli la nova oficina de turisme. L’espai va ser comprat per l’Ajuntament de Montblanc durant la passada legislatura i s’ha reformat per poder ser una de les portes d’entrada al poble.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha dit que la compra del sindicat “és la millor inversió que ha fet mai l’Ajuntament de Montblanc”. Pel batlle “era un deute pendent que teníem amb la que va ser l’empresa més gran de principis de segle, no podíem deixar perdre aquest espai tan especial”. Andreu també ha defensat la idea de crear una ruta de celler modernistes que es troben a la Conca i a les comarques de Tarragona, i ho ha comparat amb etnorutes italianes o franceses.

El plebà de Montblanc, Albert Palacín, també ha assistit a l’acte per beneir la inauguració de la “catedral del vi” de Montblanc. La presidenta del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, també va assistir a l’acte i es va mostrar “molt satisfeta de poder inaugurar un espai com aquest” que, diu, “és el millor aparador pels vins i caves de la nostra comarca”. Anton Ballvé, director dels serveis territorials d’Agricultura de la Generalitat, i Joan Olivella, diputat de la Diputació de Tarragona, també s’han mostrat molt satisfets amb el resultat d’aquesta nova agrobotiga.

Per Josep Pijoan aquest va ser el primer acte al que assistia com a president del Consell Comarcal. Pijoan va remarcar la importància de l’agricultura per la comarca, i va anunciar la creació d’un nou conseller comarcal, el d’agricultura. Segons el nou president del Consell Comarcal “aquesta figura és necessària per ajudar a fer créixer l’agricultura de la Conca”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp