Autor: CCCB

Ocupació d’entre el 40% en hotels i el 100% en càmpigs aquest estiu a la Conca

Les visites al Monestir de Poblet han augmentat en un 22%

l sector turístic de la Conca de Barberà inicia el final de l’estiu amb xifres que deixen enrere una temporada alta amb pocs canvis, xifres similars a Oficines de Turisme i Museus, i una ocupació d’entre el 40% en hotels, 50% en cases rurals, i el 90-100% en càmpings. Segons dades facilitades per alguns dels allotjaments de la Conca, es dónen variacions segons el tipus d’allotjament. Els hotels majoritàriament reben un turisme de pas que fa estades d’una sola nit. Els allotjaments de turisme rural coincideixen en el fet que els turistes escurcen els dies d’estada, reserven a última hora i redueixen la despesa. En quant als càmpings les estades són més llargues, reben un turisme familiar i això els fa més resistents, amb xifres que arreu de Catalunya són de plena ocupació.

Creixen les visites a Poblet

Al Monestir de Poblet aquest estiu s’ha detectat un augment significatiu del 22% de turistes respecte l’any passat amb 26.562 visites, (21.709 visites). Alguns factors que poden haver influït en aquest augment són els canvis en les visites del monestir, les quals permeten triar de fer-la per lliure o bé amb una audioguia en diferents idiomes o acompanyat d’un guia. L’altre factor que ha influit directament al turisme és el mal temps que ha fet aquest estiu, llavors el turisme aprofita per visitar els recursos culturals.

A la majoria de museus i espais visitables les xifres s’igualen a les de l’any passat i a les de fa dos anys, amb un mes de juliol fluix i un agost que remunta i es concentra el turisme. Les diferents visites guiades a Montblanc segueixen a l’alça. La tradicional visita al centre històric és la més escollida per els grups amb 459 persones i de forma individual en cap de setmana l’han feta 131 persones, la visita gastronòmica l’han feta 120 persones i la visita a la muralla i les torres és la més escollida pel turisme familiar amb 318 persones.

En el cas de l’Espluga, hi ha un descens del 9,6% a les visites a les Coves, que han rebut 7.633 visitants des del juliol. En canvi el museu de la Fassina Balanyà aquest any augmenta un 15% amb 845 visites. Com a novetat d’aquest estiu a l’Espluga de Francolí s’han fet visites guiades al Miqvé Jueu i s’han registrat 255 visites. Al Castell de Milmanda, a Vimbodí i Poblet, les xifres es mantenen respecte l’any passat amb 962 visitants i al museu del Vi de l’Espluga també manté les xifres amb 386 visites.

Estabilitat a les Oficines de Turisme

L’oficina Comarcal de Turisme de la Conca de Barberà ha registrat aquest estiu 4.660 consultes un 6% més que l’any anterior (4.392 consultes) i s’han atès 12.177 persones un 2% més (11.982 persones). El canvi d’ubicació d’aquesta oficina dins l’espai de recepció del visitant del monestir de Poblet ha fet augmentar el nombre de consultes en els dos últims anys.

L’oficina Municipal de Turisme de Montblanc ha registrat 2.712 consultes i ha atès 8.450 persones, xifres molt similars a l’any passat amb (2.905 consultes i 9.001 persones). L’oficina Municipal de Turisme de l’Espluga de Francolí ha registrat 1.359 consultes i ha atès 4.452 persones, xifres que es mantenen respecte l’any passat amb (1.387 consultes i 4.725 persones). L’oficina Municipal de Turisme de Santa Coloma de Queralt ha registrat 200 consultes i ha atès 642 persones, les xifres d’aquesta oficina són més baixes perquè ha estat oberta els caps de setmana de l’estiu mentre que la resta d’oficines obra cada dia.

Després dels principals atractius turístics patrimonials i culturals que té la comarca, el turista demana rutes per fer a peu i en BTT per la comarca, el GR 175 de La Ruta del Cister i les rutes de senderisme de tots els pobles de la comarca són un reclam pel turista.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp