RM

Pep Andreu: “Hauríem d’haver aguantat”

L'alcalde de Montblanc tornarà de Brussel·les avui mateix per participar a la reunió de l'executiva d'ERC

L’alcalde de Montblanc i vicepresident de l’AMI, Josep Andreu, ha dit des de Brussel·les, on es troba de viatge amb l’ANC i Òminum Cultural, que “hauríem d’haver aguantat més”, en relació a l’esquerda de la unitat per la consulta del 9 de novembre.

El president Artur Mas ha anunciat aquest dimarts que la consulta no es farà com estava prevista però que el 9 de novembre es posaran urnes i paperetes a Catalunya per consultar als ciutadans, amb la pregunta ja anunciada i pactada. Mas ha assegurat que serà una consulta anticipada a l’espera d’una eventual consulta definitiva que seria, segons ha dit, en unes eleccions ordinàries on tots els partits pro consulta anessin junts. Mas ha assegurat que s’obriran locals per poder votar a tot Catalunya amb la participació de més de 20.000 voluntaris i amb la col·laboració dels 920 ajuntament que van mostrar el seu suport a la consulta.

La primera reacció de l’alcalde de Montblanc ha estat batejar aquesta idea com “un altre Arenys de Munt”. En declaracions a Ràdio Montblanc i laConcaDiari.cat, Andreu ha recalcat que s’hauria pogut aguantar més i ha destacat que el Govern espanyol es pot tornar a negar a utilitzar aquesta fòrmula per consultar als ciutadans.

Andreu ha suspès el viatge i tornarà avui mateix a Barcelona on es reunirà el l’executiva d’Esquerra Republicana per marcar la posició del partit davant l’anunci del president Mas.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp