RM

Pep Andreu: “Tornaria a repetir l’experiència d’un govern d’unitat”

L'alcalde ha fet balanç del mandat i ha anunciat que vol que Montblanc sigui la seu d'una ruta europea dedicada a Sant Jordi

Ràdio Montblanc ha començat aquest dilluns les entrevistes de balanç de legislatura amb els partits polítics que han tingut representació a l’Ajuntament aquests quatre anys. L’alcalde, Josep Andreu, ha estat el primer en passar pel cicle d’entrevistes.

Andreu ha valorat de manera molt positiva el govern d’unitat que els darrers dos anys ha governat a l’Ajuntament. «Tornaria a repetir l’experiència. El clima que s’ha viscut entre tots és el que més m’ha agradat. Espero que això, malgrat les diferències, es pugui mantenir, hi hagi o no un govern d’unitat», ha explica.

L’alcalde ha assegurat que «el clima de baralles i hostilitats» s’ha deixat enrere a l’Ajuntament, i espera que això ajudi també a tenir més influència política al Consell Comarcal. «Mentre a Montblanc ens hem anat barallant, durant prop de 20 anys no hem tingut responsabilitats al Consell, la propera legislatura Montblanc ha de tenir una influència decisiva», ha destacat.

A l’entrevista, Andreu ha volgut agrair la tasca feta per tots els regidors de l’Ajuntament, també dels que es van incorporar al govern al darrer tram de la legislatura. Ha reconegut que Maties Vives va ser un dels artífexs del govern d’unitat i ha destacat la feina feta per Judit Casals i Joan Mogas, dos dels regidors que no es tornen a presentar als propers comicis.

També ha destacat que gràcies a la unanimitat aconseguida al govern d’unitat s’ha pogut tirar endavant el polígon industrial de CIMALSA, que s’aprovarà de manera definitiva un cop passades les eleccions municipals. «No s’hagués aconseguit sense la unanimitat que hem tingut a l’Ajuntament aquesta legislatura. No conec cap cas que no hagi tingut problemes o crítiques entre els partits, aquí ho hem fet per unanimitat. El que té mal de pedres és el que ha impulsat el polígon industrial», acaba afegint l’alcalde.

Montblanc, seu d’una ruta europea dedicada a Sant Jordi
L’alcalde ha parlat també d’un dels projecte urbanístics més destacats de la legislatura, que ha estat l’arranjament de la zona de Sant Francesc, amb l’estrena de la plaça remodelada i el claustre. L’alcalde ha explicat que «encara no li hem tret tot el rendiment perquè no està acabat».

Ha explicat que la voluntat és que la capella del claustre aculli la seu permanent d’una ruta europea dedicada a Sant Jordi. «Intentarem per aquesta ruta, subvencionada per la Unió Europea, amb seu a Montblanc, i on hi participin ciutats de Noruega, França, Itàlia o Portugal», destaca l’alcalde. Assegura que s’ha de treballar conjuntament amb l’Associació Medieval i amb la URV.

D’altra banda, l’alcalde ha anunciat que la bar del claustre tornarà a obrir portes al juny. Un dels responsables del restaurant Art, de l’Espluga de Francolí, n’assumirà la gestió després del nou concurs públic que s’ha fet. El restaurant, que es caracteritzarà per una cuina moderna, també es farà en col·laboració amb Concactiva i el viver agroalimentari, amb la voluntat de formar persones que vulguin treballar al sector de la restauració.

L’alcalde ha destacat que «aquesta legislatura hem fet un esforç urbanístic a Sant Francesc, i els propers anys ho hem de fer al voltant del Pont Vell». Això passa per les obres de la Cooperativa, l’ampliació de l’Arxiu Comarcal i la millora de la llera del riu. Andreu ha assegurat, però, que «Sant Francesc encara no s’ha acabat, faltarà el portal, però fins després de les eleccions no sabem si ens donen els diners de l’1% cultural».

L’alcalde també ha destacat, fent balanç d’aquesta legislatura, les obres de la cooperativa, les actuacions de la llei de barris i el turisme. També ha parlat del teixit industrial del municipi, assegurant que «algunes empreses ha fan major producció que quan va començar la crisi l’any 2007».

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquest enllaç.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp