Laura Poblet

Pira acollirà la cinquena edicio de la Cantata comarcal amb 400 alumnes

Tindrà lloc el proper 24 de març i s'interpretarà 'La Clàudia Sol té un do'

Pira acollirà el proper 24 de març una nova edició, la cinquena, de la Cantata comarcal on hi participen alumnes de cicle mitjà de les totes les escoles de la Conca de Barberà. Aquesta activitat es realitza cada dos anys, i la darrera edició va tenir lloc a Sarral.

En aquesta ocasió, el concert serà al Pavelló de Pira el proper 24 de març a les 11:30h del matí i comptarà amb la participació de més de 400 alumnes, un conjunt instrumental format pels mateixos mestres i alguns professors de les escoles de música. I també s’hi afegirà una representació teatral, en la qual hi participarà un alumne de cada centre.

“La Clàudia Sol té un do” és la cantata escollida, basada en l’obra de Miquel Desclot i amb la música d’Antoni Miralpeix. Està escrita per a cor infantil, narradors i conjunt instrumental. Aquesta obra narra les peripècies de la senyoreta Clàudia Sol, una mestra que té un do quasi màgic: sap fer reconèixer la pròpia personalitat dels seus alumnes. De manera que, al final de la classe, aquests alumnes tan especials s’adonen, precisament, que són música.

Aquesta serà la 6a edició d’aquest projecte, que es duu a terme cada dos anys i en el mateix cicle. D’aquesta manera, es garanteix que tots els alumnes de la nostra comarca siguin protagonistes i gaudeixin d’una enriquidora experiència musical, almenys, un cop al llarg de l’etapa de Primària.
Hi ha 14 escoles de la Conca que participaran en aquest concert dels pobles de L’Espluga, Montblanc, Santa Coloma, Sarral, Pira, Rocafort, Solivella, Barberà, Vimbodí, Blancafort i Vilaverd, on s’espera que s’hi apleguin prop d’un miler de persones.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp