Departament d’Agricultura

Poblet acull l’entrega dels premis PITA d’innovació tecnològica agroalimentària

La consellera d'agricultura va ser l'encarregada d'entregar els premis de la quinzena edició

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va lliurar aquest dijous al Monestir de Poblet els Premis a la Innovació Teconològica Agroalimentària, que ahir van celebrar la seva quinzena edició.

El Departament d’Agricultura convoca anualment aquests premis amb l’objectiu de distingir i reconèixer les empreses agràries o les seves entitats associatives, les agroindústries i les persones joves emprenedores i amb esperit innovador, que hagin incorporat en el procés productiu noves tecnologies,

En l’acte d’aquest dijous a Poblet, la consellera va destacar que aquests premis mostren que “el sector agroalimentari és innovador, amb una capacitat d’adaptació constant, que el fa cada vegada més competitiu i sostenible arreu del territori”.

Amb els premis PITA, el Departament d’Agricultura pretén aconseguir referents per al sector agrari pel que fa al procés d’innovació tecnològica i, alhora, incentivar aquests actuacions entre les empreses agroalimentàries, a fi que Catalunya disposi d’un sector agroalimentari cada vegada més enfortit, capaç de competir en els mercats i de contribuir a la generació d’ocupació, benestar i equilibri territorial.

Els primers premis estan dotats amb la quantitat de 6.000 euros cadascun, i els finalistes, amb 2.000 euros cadascun. En aquesta quinzena edició es van presentar un total de 23 candidatures, i van resultar guanyadores empreses del Pla de l’Estany, la Cerdanya, la Noguera o l’Alt Empordà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp