Diputació de Tarragona

Poblet presenta la reedició de ‘La història de Poblet’ del monjo Agustí Altisent

Hi han participat la Diputació de Tarragona i la URV

El Monestir de Poblet va presentar aquest dissabte la reedició de ‘La història de Poblet’, escrita pel monjo del monestir Agustí Altisent i publicada l’any 1974. Aquesta continua sent la millor i més completa publicació sobre els orígens del monestir cistercenc.

La reedició del llibre ha estat actualitzada per Octavi Vilà, monjo del monestir i historiador, i Maria Bonet, professora del Departament d’Història de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La reedició del volum, exhaurit des de fa anys, ha comptat amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona i el suport de la URV.

L’obra explica la trajectòria de la comunitat, dels seus membres, coneguts o anònims, de les seves activitats, dels espais monàstics, del país, dels seus homes i dels seus esforços quotidians. Alhora, constata els entramats socials i polítics que van acompanyar l’evolució de la comunitat. La reedició del llibre ha permès incorporar el material, les anotacions o les millores que el mateix autor havia preparat, i altres actualitzacions, prudents, modestes o bàsiques que mantenen la idiosincràsia del text original.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp