Marxa dels Roures

Prop de 800 corredors, a la Marxa dels Roures

La competició feta aquest cap de setmana a Montblanc es va celebrar amb normalitat, tot i el mal temps

Prop de 800 persones van participar aquest cap de setmana, 27 i 28 d’octubre, a la Marxa dels Roures, una prova organitzada pel club excursionista Alliberadrenalina i amb Montblanc com a epicentre. Tot i la pluja de dissabte i el fred i la boira de diumenge, la competició es va poder celebrar amb normalitat. David Vallverdú, del club excursionista Alliberadrenalina, explica que arran de les adversitats climatològiques, l’organització es va plantejar treure una petita part de la Roures Extrem (celebrada dissabte i amb 100 Km), però que, finalment, els tècnics van decidir mantenir el recorregut complet i que, tot i la dificultat «tot va anar rodat». Així mateix, considera que aquest ha sigut un dels millors anys.

L’edició d’aquest 2018 presentava diverses modalitats de cursa, adaptada a les necessitats i inquietuds dels participants. En total, hi havia fins a cinc circuits diferents i sis opcions de participació. Des de la Canicros, de 8,3 km, fins a la Petita Marxa dels Roures, de 16 km, la Roures Clàssica de 28 km o la Roures Extrem, de 100km. Enguany, com a novetat, es va crear una nova modalitat, la Fanàtic Roures, dissenyada especialment per als més valents i amants de la muntanya, i que va combinar la Roures Extrem amb la Roures Clàssica. Els participants d’aquesta modalitat van fer, per tant, en un cap de setmana gairebé 130km.

La Fanàtic Roures, la novetat d’aquesta edició, va comptar amb deu participants. Javi Aparicio Rebelles va quedar en primera posició , seguit de Pouey Guillaume i Tony Cazaban. Pel que fa a la Roures Extrem, amb 100 Km, Alexandre Izquierdo Acon es va imposar, tot completant el recorregut en 13h01’03’’. En segona posició es va situar Alberto Vinagre Cruz, amb 13h45’40’’ i, tercer, Eneko Garde Ruiz Las Heras, amb 14h33’23’’. En categoria femenina Sabrina Solana es va imposar amb 17h40’36’’, seguida de Marta Batalla Trilla, en segona posició i amb 18h38’40’’; i Karolina Marques Kotykova, amb 20h54’52’’.

Quant a la Roures Clàssica, i amb 138 corredors i corredores, Ivan Calvo Vigara es va imposar amb un temps de 2h52’28’’. Lluisma Mas Caceres va quedar en segona posició amb 2h52’38’’ i, tercer, Pol Vila Figueras, amb 2h52’43’’. En categoria femenina, Ester Casajuana Reyes es va imposar amb 3h19’51’’, seguida de Susana Rivero, amb 3h31’54’’ i Mayte Colmenarejo Arroyo, amb 3h29’56’’.

A la Canicross, la cursa més petita, amb un total de 8,3 Km, es va imposar Felip Puigarnau Castello, que va aconseguir completar el recorregut en un total de 29’43’’. Al seu darrere, i amb 30’50’’, es va situar Oscar Torrades López, mentre que en tercera posició va quedar Javier Alonso Roces, amb 33’11’’. En categoria femenina, el podi va ser per Tamara Willems Houben amb 34 minuts. Gemma Fernández Casado va quedar segona amb 36’30’’ i el tercer lloc va ser per Mamen del Castillo Acevedo, amb 40’29’’.