Josep Ardila

Prova pilot a les Arcades per amagar els contenidors

S'ha instal·lat un tancat de fusta que minimitza el seu impacte visual

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc ha posat en marxa aquesta setmana una prova pilot per agrupar i amagar contenidors a la zona de les Arcades.

El tancat de fusta, d’1,50 metres d’alçada, ocupa una superfície de 37,73 metres quadrats en una cantonada de la zona d’aparcaments. Aquests aparcaments ocupats queden alliberats i ara estan disponibles al lateral del carrer, on fins ara hi havia els contenidors.

El tancat ho està per tres bandes. En una d’elles, al lateral oest, no hi ha tancament, ja que es preveu posar un parterre que actuï com a pantalla vegetal visual i antiolors. D’altra banda, s’han col·locat dues pilones davant el lateral nord per evitar que es malmeti la paret de fusta.

El consistori, a més, planteja la possibilitat d’utilitzar el tancat de fusta per ubicar-hi imatges promocionals del patrimoni natural i cultural del terme de Montblanc.

La voluntat d’aquesta iniciativa és poder ampliar aquest projecte a altres indrets del municipi per tal de minimitzar l’impacte visual i els olors al casc antic i al voltant de la muralla, en cas que els resultats siguin favorables.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp