J. Ardila

Puigdemont inaugura el nou celler de la cooperativa Agrícola de la Conca a Solivella

El nou edifici permetrà a la cooperativa vinificar el 100% de la collita ja a la propera verema

El president de la Generalitat de Catalunya ha inaugurat aquest dimarts el nou celler de la cooperativa Agrícola de la Conca a Solivella. Carles Puigdemont ha estat acompanyat de la consellera d’agricultura, Meritxell Serret, dels alcaldes de Solivella i l’Espluga, així com d’altres autoritats.

La d’aquest dimarts ha estat la primera visita d’un president de la Generalitat a Solivella. Puigdemont ha arribat a primera hora de la tarda, i després de signar el llibre d’honor a l’Ajuntament, ha inaugurat el recent estrenat celler de la cooperativa Agrícola de la Conca, resultant de la fusió de les cooperatives de l’Espluga i Solivella. Amb aquest nou edifici, a la propera verema ja podran vinificar el 100% de la collita, uns 4 milions de quilos. “La primera fase ha servit per instal·lar dues premses i dues tolves per estibar fins a 3 milions de litres, i encara hem de desmantellar el celler vell en una segona fase”, ha explicat el president d’Agrícola de la Conca, Ramon Maria Corbella. La inversió que fins ara s’ha fet és de 3 milions d’euros, i calculen que en els propers 10 anys es puguin invertir fins a 3 milions més. “De moment només ens han ajudat des d’Europa, esperem que també ho facin des del Departament d’Agricultura”, ha afegit, destacant que “si que ens estan ajudant a que arribin les subvencions d’Europa i amb finançament a llarg termini”.

El president Puigdemont ha destacat que “és un dia important per la història del cooperativisme de Solivella. D’aquí molts anys els més petits recordaran el que heu fet, us agrairan l’esforç que heu fet per tirar endavant la cooperativa, no era evident que fóssiu capaços de fer possible les vostres esperances”, ha destacat.

L’alcalde, Enric Capdevila, s’ha mostrat satisfet per la inauguració del que ha anomenat “la catedral del vi del segle XXI” i ha destacat que “això ha sigut possible fruit dels esforços i la constància dels pagesos de l’Espluga i Solivella, el seu atreviment és més que meritori”, i ha afegit que “el camí no ha estat fàcil, però ara heu fet història en el cooperativisme de la Conca de Barberà, hem fet comarca”.

Al seu torn, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha destacat que “aquesta iniciativa demostra que el món cooperatiu està viu i que és una aposta de futur pel sector agrari”, i ha afegit que “sumar la història de dues cooperatives històriques ha estat un projecte capdavanter”. Serret també ha destacat que des del departament treballaran per donar suport a la cooperativa.

Puigdemont i Serret també han participat a la inauguració de la plaça del Castell del Fossat del Castell, que completa totes les obres de millora que l’Ajuntament de Solivella va impulsar va anys.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp