Jordina Moix

Rafa Abdon és el nou mestre vidrier del Museu del Vidre de Vimbodí

A partir d’aquest mes de setembre s’incorpora plenament en les tasques del museu

El Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet enceta una nova etapa amb Rafa Abdon com a mestre vidrier.

Després d’un procés de selecció obert per l’ajuntament del poble, degut a la concessió que va obrir el mateix per donar ‘més visibilitat a la professió de vidrier’, Abdon sortia escollit com a mestre i per començar una nova etapa amb el Museu. A partir d’aquest mes de setembre, s’incorpora plenament en les tasques del museu, com l’elaboració de productes tradicionals lligats al món del vidre i les demostracions en directe.

El talent de Rafa Abdon i les seves ganes d’innovar seran estaran al servei del Museu del Vidre, el vidrier assegura que ‘és una etapa que pot beneficiar a les dos bandes, a ell per seguir creant peces de vidre dia a dia, i al museu, pel renom i la projecció que porto al darrera’.

L’alcade de Vimbodí, Joan Canela, donava gràcies a l’anterior mestre, Paco Ramos, ‘per la feina feta, i la trajectòria, i gràcies a ell, estem on estem’. A banda, assegurava que ‘amb aquesta nova incorporació volen ampliar horitzons i obrir la mirada cap a Europa i ser coneguts més enllà de Catalunya’, ‘estem molt contents que el Rafa s’hagi presentat’ .

Rafa Abdon
Els inicis de Rafa Abdon en aquest camp van ser als 15 anys, a la fàbrica del seu pare, ubicada a Olleria, un poble que compta amb una dilatada tradició en aquest camp. Els anys següents i ja amb un domini de la canya important, es consolida com a alumne de la Escuela de la Real Fábrica de Cristales de La Granja. Passats uns anys, i amb una gran base en el domini de la canya, Abdon es consolida com a alumne de la Escuela de la Real Fábrica de Cristales de La Granja, que compta amb reconeguts mestres nord-americans de la tècnica roll-up, tècnica en la que ara n’és expert.
Ha dissenyat peces per diversos artistes i dissenyadors europeus, entre les quals cal destacar les peces que ha realitzat per la basílica de la Sagrada Família, entre moltes altres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp