Ermitans de Sant Joan

Ramon Requesens guanya la 2a pujada a Sant Joan

Els Ermitans de Sant Joan celebren els seus 25 anys d'història

Unes 150 persones van participar aquest passat diumenge a la tradicional pujada i caminada a l’ermita de Sant Joan de Montblanc. La prova organitzada pel Club Atlètic Montblanc arribava a la 26a edició de la pujada i la 19a de la caminada. La pujada va comptar amb la participació de 70 corredors i la caminada va reunir prop dels 60 caminadors. La prova que passa per les Muntanyes de Prades té un recorregut d’uns 9,5 km amb l’arribada a l’Ermita de Sant Joan de Montblanc.

El montblanquí Ramon Requesens es va imposar a la pujada amb un temps de 43:36. El corredor del Club Atlètic Montblanc va superar Manuel Torrres Alacazar que va acabar segon amb un temps de 43:58, una segona posició molt ajustada pel del Penedès. El pòdium el va completar el corredor d’Almatret, Joen Adam, amb un temps de 44:55.

En categoria femenina Marta Ramons va acabar a la primera posició amb un temps d’1:00:17, seguida per la corredora de l’Aritjol la Selva, Laura Pallejà, amb un temps d’1:00:41. El tercer lloc va ser per Laura Escolà del Club Atlètic Montblanc amb un temps d’1:01:42.

Un cop arribats tots els participants es van lliurar als trofeus als diferents guanyadors de la classificació general i de les diverses categories. Tots els participants van gaudir d’un bon esmorzar i van rebre els records amb motiu de la 26a edició de la pujada.
Edició especial: 25 anys de l’inici de la reconstrucció de l’ermita

La pujada i la caminada a l’ermita de Sant Joan és una activitat que es va organitzar per ajudar en la restauració de l’ermita de Sant Joan de Montblanc, que en aquesta edició ha arribat als 25 anys. La feina feta pels ermitans s’ha volgut recordar enguany amb una placa commemorativa dels 25 anys i, amb un escut de Montblanc fet amb pedres per Jaume Barrios. Com ja és habitual en acabar els actes es va canviar la senyera que oneja al capdamunt de l’ermita.