Ajuntament de l’Espluga

Recinte firal i actes descentralitzats per celebrar la 50a edició de la Festa de la Verema de l’Espluga

Tindrà lloc del 26 al 29 d'agost

La DO Conca de Barberà celebrarà la 50a edició de la Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí amb una quinzena d’activitats. Serà el cap de setmana del 26 al 29 d’agost. Aquesta edició especial s’ha programat amb actes descentralitzats, adaptats a l’actual situació, però també es recuperarà el tradicional recinte firal a la plaça Montserrat Canals durant el dissabte i diumenge a la tarda.

Una quinzena de celleristes de la DO i productors locals seran partícips de l’edició d’enguany que caldrà inscripció prèvia, ja que hi haurà un aforament limitat. El preu de l’entrada és de 4 euros, ja que també inclou la copa i la bossa.

La 50a edició de la Festa de la Verema s’inaugurarà de forma oficial en un acte al Jardí dels Francolins el dissabte 28 d’agost a les 18 h, on també es farà entrega dels premis del 30è concurs de vins de la DO Conca de Barberà, que enguany se celebra en el marc de la Festa de la Verema i en un format totalment nou. Posteriorment, a les 19 h també es presentarà la guia d’enoturisme de la Conca de Barberà, elaborada per Lluís Tolosa i Nico Planell.

Maridatges, tastos i concursos
El Museu de la Vida Rural acollirà diversos actes de la Festa de la Verema, en primer lloc, el dijous dia 26 l’MVR ha programat dins de les Nits Culturals d’Estiu el concert d’Esther i Marala. En aquest hi haurà la guingueta oberta i se serviran vins denominació d’origen Conca de Barberà. El divendres 27 a la tarda l’MVR acull el tast-maridatge a càrrec del sommelier Enric Català, qui ha escollit alguns dels millors vins de la DO Conca de Barberà i fent una selecció de tastets gourmets, crearà uns maridatges deliciosos i sorprenents. Divendres al vespre tindrà lloc el sopar-maridatge “Brinda’m Baccus”, que es farà al Restaurant ForEvents de l’Espluga de Francolí i que comptarà amb una selecció de 6 vins i caves de la DO Conca de Barberà maridats amb 6 tapes. El dissabte al migdia, a l’hort de l’MVR hi haurà el tast Sub-25 de combinats de vi, per a joves d’entre 18 i 25 anys, dirigit per Eduard Rovira.

Vespres d’activitats culturals
Per divendres a la nit es fa una proposta peculiar d’espectacle teatral que es tracta de gaudir de tres espectacles breus (d’uns 15min) ubicats en tres espais diferents de l’Espluga, una persona de la companyia acompanya als espectadors durant tot el recorregut, que també inclou una copa de vi. “Píndoles – Teatre breu en espais vius” és una proposta que pretén acostar a la ciutadania diverses actuacions teatrals professionals de manera diferent i distesa.

Per al dissabte a la nit no s’oferirà programació musical ni cultural en directe tenint en compte que el recinte firal estarà obert fins les 00h i es preveu que l’activitat quedi concentrada en aquest espai. Diumenge a les 22 h es proposa l‘activitat Vi, glosa i estrelles, que és un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons. A més, es tastaran 3 vins DO Conca de Barberà. Aquest acte es farà al Parc del Garber, situat a Les Masies.

La Festa de la Verema descobrint l’entorn i en família
En el marc de la Festa de la Verema es proposa la caminada guiada entre vinyes, en la qual l’empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts (un d’uns 12km i un d’uns 6km) per gaudir del paisatge vitivinícola que ens envolta i també per tastar alguns vins durant el recorregut.

Una altra de les propostes per descobrir l’entorn és l’activitat “Esperit de vi”, que inclou una visita temàtica al Museu de la Vida Rural, a la Fassina Balanyà i també al Celler Vidbertus, on es clourà l’activitat amb un tast de vins. El diumenge al migdia també hi haurà un espectacle familiar gratuït al Jardí dels Francolins.

Des de l’organització es demana corresponsabilitat
A causa de la situació actual hi haurà aforament limitat i controlat a tots els actes i també caldrà seguir les mesures d’higiene i seguretat que s’indiquin en tot moment. L’organització es reserva el dret a modificar o suspendre actes per prevenció a la Covid-19 si la situació de la pandèmia ho requereix.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp