Ajuntament de Montblanc

Recupera el pregó de Mossèn Albert Palacín

El plebà de Montblanc va fer un emotiu discurs com a tret de sortida de la festa major 2015

Ja podeu tornar a escoltar el pregó de la Festa Major 2015 de Montblanc, que enguany va anar a càrrec de mossèn Albert Palacín, que aquesta setmana s’acomiada del seu càrrec de plebà de Montblanc.

El pregó va ser el tret de sortida a la festa major de Montblanc. Palacín va fer un exhaustiu repàs a la seva vida, caracteritzada principalment pel sacerdoci i el seu activisme cultural, i les diverses anècdotes que s’ha anat trobant al camí. Palacín va recordar els seus 52 anys de sacerdoci, en els quals ha exercit a Blancafort i a Montblanc, entre d’altres indrets, i també la seva tasca de professor al col·legi de La Mercè de Montblanc i a l’institut Narcís Oller de Vall.

Albert Palacín també va destacar durant el seu pregó les nombroses restauracions d’esglésies i ermites que ha projectat, i també el fet d’haver fundat l’any 1966 l’Agrupament Escolta de La Mercè. Per aquest motiu, l’encara plebà de Montblanc va avançar que s’editarà un llibre per commemorar els 50 anys del CAU, i va demanar als antics i actuals escoltes que col·laborin en el mateix cedint material, com, per exemple, fotografies.

Per acabar, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va fer entrega a mossèn Palacín, en nom de tot el consistori, d’una reproducció de la Creu de la plaça de Santa Maria, realitzada pel montblanquí Ismael Porta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp