Avall

Restauren els Gegants Reis de Vimbodí i Poblet gràcies als gegants de Falset

El treball l'ha realitzat l'estudi Avall de Reus

La col·laboració entre els ajuntaments de Falset i Vimbodí i Poblet ha permès la salvació i restauració dels gegants Grèvol i Nerola de Vimbodí i Poblet, que estaven molt deteriorats i havien perdut gairebé la seva morfologia original.

El procés integral de conservació i restauració, fet pel Taller Avall de Reus, ha estat possible gràcies a la cessió temporal dels gegants de Falset, que, en origen, eren una parella gairebé bessona dels Gegants de Vimbodí i Poblet, tots dos creats al Taller El Ingenio, de Barcelona.

A través d’una rèplica no invasiva dels gegants de Falset, el Taller Avall de Reus podrà restaurar completament les figures. Aquest procés que s’allargarà fins a finals de setembre quan està previst que els gegants restaurats retornin a Vimbodí i Poblet per ser presentats.

Per altra banda, el vidre també serà un element destacat que lluirà la parella de gegants, amb un conjunt de joies i complements elaborats pel nou vidrier del poble, que s’estrenaran al Vítrum, la Fira del Vidre Artesà, que se celebra el primer cap de setmana d’octubre.

Els Gegants Reis de Vimbodí i Poblet daten del 1955, quan el va comprar la Comissió de Festes del barri de Santa Teresa de Reus. Onze anys després es van vendre al Casal de l’Espluga de Francolí, que un temps després els va retirar, ja que van restar abandonats i malmesos. Va ser a principi dels anys vuitanta quan la parella va ser cedida al municipi de Vimbodí i Poblet. El 1994 es van batejar com a Salvador i Maria dels Torrents, però per votació popular el 1996 van passar a dir-se Grèvol i Nerola.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp