Aj. Montblanc

Roben la placa commemorativa de la Marxa de la Llibertat a Montblanc

Uns individus l'han arrencat aquesta passada nit de sota la plaça de Santa Maria i l'alcalde Josep Andreu afirma que ho denunciarà

Uns individus han arrencat, aquesta passada nit, la placa commemorativa de la Marxa de la Llibertat. La placa estava col·locada sota les baranes de la plaça de Santa Maria, a l’últim tram del carrer dels Hortolans. Aquesta passada nit, però, uns individus se l’han endut i aquest dimarts, 13 de novembre, la Vila Ducal s’ha llevat sense la placa que recordava la marxa que l’any 1976 va sortir de Montblanc, amb el Monestir de Poblet com a punt d’arribada, per reclamar, de forma pacífica i no violenta, l’amnistia, les llibertats bàsiques, la recuperació de l’Estatut d’autonomia.

Els fets es produeixen tot just la semana després que algú treiés la pancarta de suport als presos polítics i a favor de la llibertat que onejava al balcó de l’Ajuntament. Poc després, el consistori montblanquí va penjar una altra pancarta i, en aquest cas, de l’Associació de Municipis per a la Independència, on s’hi pot llegir Republiquem.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, es mostra molest amb els fets i ha anunciat que ho denunciarà als Mossos d’Esquadra. Pel que fa a la placa de la Marxa de la Llibertat, diu que se’n col·locarà una de nova. A més, afirma que no creu que els responsables d’aquests fets siguin del municipi i posa de relleu que la placa retirada aquesta nit és de la transició.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp