Oficina de Turisme

Safrània manté el nombre de visitants i serveix 6.500 degustacions

La desena edició de la fira ha combinat ponències i demostracions de cuina en directe

Safrània, la Fira de Sant Martí de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà, ha tancat la desena edició mantenint el nombre de visitants, uns 5.500, i incrementant a 6.500 el nombre de degustacions gastronòmiques, de vins, caves, licors i formatges. Les xifres són satisfactòries i al llarg dels dos dies de la fira hi va haver moments d’una gran afluència de visitants, especialment el diumenge al matí.

Les sensacions han estat molt positives des del punt de vista de l’organització. S’han anat succeint les propostes de demostracions de cuina en directe, maridatges, tallers i xerrades, de forma que els visitants sempre tenien ocasió d’aprendre i acostar-se al dia a dia de restauradors i productors. La coincidència amb l’època de florida del safrà també ha permès poder fer els tallers de collita i desbrinat.

En l’edició d’enguany el factor climàtic ha influït. Especialment el dissabte, per culpa de la pluja. Tanmateix s’ha mantingut la presència de públic llunyà que no s’ha volgut perdre la fira, cosa que consolida la fira com a referent gastronòmic de l’interior del Camp de Tarragona.

Amb Safrània, s’ha tancat el cicle d’esdeveniments que s’organitzen a Montblanc amb vocació d’atraure visitants: la Setmana Medieval (a l’abril), Brickània (al juny), Terrània (al setembre), Clickània (a l’octubre) i Safrània (al novembre). La valoració global és prou positiva i s’ha demostrat la consolidació de les propostes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp