Josep Ardila

Safrània obre portes amb la cuina en directe com a protagonista

La Fira de Sant Martí arriba enguany a la vuitena edició

Safrània, la fira de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà ha obert portes aquest dissabte al matí a Montblanc. El programa de Safrània 2015 és el més extens fet fins ara. A l’espai de la cuina i a la sala de tast s’han previst una cinquantena d’activitats vinculades a la gastronomia, els vins i els caves.

Com cada any, la cuina en directe a l’absis de l’antiga església de Sant Francesc és el principal atractiu de la fira. Pels fogons instal·lats a la fira hi passaran durant tot el cap de setmana cuines de la Conca de Barberà, a més d’altres de convidats.

També hi tenen un protagonisme especial els productes agroalimentaris de la comarca. S’hi pot trobar safrà, formatges, vins de la Do Conca de Barberà o herbes de la conca, entre d’altres. A més, les degustacions permeten fer-ne un tast. De fet, es podran tastar els plats de vuit restaurants de Montblanc (Cal Jordi, Cal Magret, Carnaby, El Cortijo, El Molí del Mallol, La Canal 2 – Cal Sergi, Sant Francesc Restaurant i Vinoteca Tocineria) i de tres de la Conca de Barberà (Els Fogons de Vallclara, Els Ceps de Vilanova de Prades i l’Hostatgeria de Poblet).

Durant la tarda del dissabte, de 2/4 de 6 a 2/4 de 10, hi haurà una ponència sobre la història de l’ús de l’ànec, cinc sessions de cuina en directe (Cal Jordi de Montblanc, El Garxal de Deltebre, Els Fogons de Vallclara, Julià Mallol de Valls i Hostatgeria de Poblet), un tast de vins de la Vall del Corb, un taller de gin-tònic i un showcooking final.

El diumenge al matí, d’11 a 3, hi haurà dues ponències (sobre el moviment Slow Food i sobre l’ús de la tòfona), tres sessions de cuina en directe (Els Ceps de Vilanova de Prades, Sant Francesc Restaurant de Montblanc i Quinta Forca de Casafort a Nulles) un taller de cuina del safrà, un tast de trepats i un taller de cocteleria.

La sessió que clourà la fira, el diumenge de 2/4 de 6 a les 9, tindrà tres ponències (sobre arròs, fruits secs i bolets), tres sessions de cuina en directe (La Casa de Fusta del Poblenou del Delta, el Molí del Mallol i Cal Jordi de Montblanc), un tast de vins de la Vall del Corb i un showcooking que tancarà la fira.

En paral·lel a totes aquestes activitats, els visitants podran anar degustant les especialitats gastronòmiques, vins, caves, licors i formatges a un preu de 6€ per cinc tiquets.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp