Josep Morató/Pep Torres/EFMR

Sandra Bautista guanya el reconeixement Jordi Francolí en un Riubombori de rècord

El festival es va celebrar aquest dissabte 7 de juliol a l'Espluga

La música del Riubombori ha omplert aquest dissabte el Jardí dels Francolins, en una vuitena edició marcada per l’alta afluència de públic i consolidant el salt qualitatiu de l’oferta musical que el festival va fer en la darrera edició. D’entre les 5 formacions participants al Reconeixement Jordi Francolí, la més ben valorada va ser Sandra Bautista.

“Al Riubombori, després de 8 anys, arribem a uns nivells molt alts pel que fa a assistència, però també de qualitat musical”, ha valorat Enric Mercadé, president de la Cultural Jordi Francolí, entitat organitzadora de l’esdeveniment. En aquest sentit, enguany el cartell es completava amb 7 propostes musicals, 5 d’aquestes finalistes de la selecció per al Reconeixement Jordi Francolí i el grup Wild Goats com a formació convidada, juntament amb els DJs San Vinilo & Dens. D’altra banda, pel que fa al públic, el Riubombori 2018 ha batut els rècords d’assistència, per exemple entre les 8 i les 9 del vespre amb el Jardí dels Francolins ple de gom a gom.

El Riubombori va donar el tret de sortida de la seva vuitena edició a les 7 de la tarda amb la presentació del festival. Guillem Ramisa, Joe Pask, The Trees, Sandra Bautista i Simbiosi pujaven a l’escenari a partir de dos quarts de vuit del vespre. Les cinc formacions participaven en el festival després de ser seleccionades pel jurat professional del Riubombori. El grup rural funk Wild Goats, com a caps de cartell, van pujar a l’escena ja entrada la nit, mentre que els encarregats de tancar la festa van ser els DJs locals San Vinilo & Dens. A més a més, també es va poder veure l‘actuació del grup de ball flamenc Aires del Sur de l’Associació andalusa de la Conca de Barberà.

Segona edició del Reconeixement Jordi Francolí

Per votació popular i amb la participació d’un jurat professional es va decidir el “Reconeixement Jordi Francolí”. Sandra Bautista es va endur el primer premi del guardó i a més aconseguia, per primer cop, poder actuar com a telonera del concert del dissabte de Festa Major de l’Espluga, el dia 28 de juliol. Com a novetat aquest any hi havia un segon premi, el grup Simbiosi va ser l’escollit i tindrà l’ocasió d’enregistrar un tema en un estudi de gravació professional.

Una edició més reivindicativa

Aquest any l’entitat i el festival van voler denunciar tres àmbits. El primer va ser que amb el cartell d’enguany s’incorporava el segell de la plataforma “No Callarem” per reclamar i denunciar la vulneració de drets fonamentals a l’Estat espanyol. També es va fer una crida per la llibertat dels presos polítics i els líders socials. Finalment, el col·lectiu també va voler rebutjar qualsevol tipus d’agressió masclista fent referència al cas de la Manada, del qual el dia del festival es complien dos anys de les agressions.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp