Ràdio Montblanc

Santa Coloma inaugura Baseactiva, l’oficina del Consell Comarcal a la Baixa Segarra

L'edifici acull també el nou viver de cerveses on s'hi elaborarà cervesa artesana

Santa Coloma de Queralt ha estrenat, aquest dimecres, les instal·lacions de Baseactiva, l’oficina del Consell Comarcal de la Conca a la Baixa Segarra. 

Aquest edifici, que ha llogat l’Ajuntament del municipi, centralitzarà els serveis del Consell Comarcal i Concactiva a la Baixa Segarra. L’objectiu és que es converteixi en un punt de suport als emprenedors i indústria de la zona, així com un espai d’atenció a la ciutadania pel que fa als serveis de l’ens comarcal. 

A l’edifici hi ha oficines del Consell Comarcal, zona de coworking i sales de formació. Però el més destacat és el viver de cerveses que s’hi ha instal·lat, i que potenciarà l’elaboració de cervesa artesana. A Santa Coloma, on hi ha una llarga tradició en el cultiu de blat i ordi, ja hi ha altres empreses que s’hi dediquen. 

Amb el de cerveses ja són quatre els vivers agroalimentaris de la comarca, amb el de vi a Barberà i el d’oli i espai cuina a Montblanc. 

S’espera que el viver de cerveses es pugui posar en marxa en els propers mesos, ja amb els primers elaboradors. Ja s’hi ha realitzat un curs de formació i s’espera al setembre fer-ne un altre, adreçat a joves menors de 30 anys. El viver podrà acollir entre 3 i 4 elaboradors de cervesa, amb una capacitat de producció d’uns 1.200 litres al mes.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp