Josep Ardila

S’aproven les ordenances fiscals amb el no de la FIC i l’abstenció de la CUP i CDC

L'IBI baixa mínimament del 0,90% al 0,89%

El ple de l’Ajuntament d’aquest dimecres va aprovar les ordenances fiscals de l’any 2016, amb els vots a favor de l’equip de govern, el no de la FIC i l’abstenció de CDC i la CUP.

Un dels impostos és l’IBI, que per a béns immobles urbans baixa del 0,90% al 0,89%, una baixada mínima, que va ser criticada pel regidor de la FIC, Toni Gutiérrez.

De fet, el regidor de la FIC va assegurar que el seu grup votaria en contra i que presentaria al·legacions. Es va mostrar molt crític amb el mínim descens de l’IBI, assegurant que “és insuficient, i que en els propers anys tenim marge per baixar-lo un 10%, portem 15 anys incrementant l’IBI”. També va criticar que “l’IAE no es pot pujar més perquè està al màxim

Al plenari també es va aprovar l’Impost d’Activitats Econòmiques, que serà del 3,4% i el 3,8%, per aquelles empreses que facturin més d’un milió d’euros. Gutiérrez també va criticar l’IAE, assegurant que “no es pot pujar més perquè està al màxim, no hi ha cap municipi de la província amb un impost tant alt”.

Canvis a la taxa d’escombraries
També es va aprovar modificar la taxa d’escombraries per a bars i restaurants. Els restaurants paguen ara 719 euros, i l’ordenança proposa que els bars que també serveixen menjars paguin el mateix que els restaurants. Gutiérrez, en aquest sentit, també va assegurar que “això és molt ambigu i difícil de determinar”.

Des de CDC, Cesc Viñas va argumentar l’abstenció del seu grup assegurant que “considerem que el camí que es comença a seguir és bo, tot i els petits canvis molt lleugers”, però assegurava que “és una eina molt recaptatòria i que no fa polítiques per al poble, hem d’anar més lluny”. En la mateixa línia, la regidora de la CUP, Laura Aluja, assegurava que “no podem votar a favor perquè no hem elaborat les ordenances”. Afegeix que “és una eina amb criteris polítics i ho faríem diferent”.

Les escombraries per als habitatges també pateixen un mínim descens dels 119 als 118 euros. També es va augmentar al preu de l’aigua al càmping, tenint en compte que durant els mesos d’estiu s’ha d’augmentar el cabdal i l’Ajuntament ho ha de pagar durant tot l’any.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp