Montse Plana

Sarral clourà l’Any Alabastre per la Fira

El municipi torna a apostar per unir vi i alabastre en aquesta nova edició, que se celebrarà el 8 de desembre

Sarral es prepara per una nova edició de la Fira, que se celebrarà el proper 8 de desembre. Un any més, el municipi unirà, en aquest esdeveniment, el vi i l’alabastre. Durant el 2017, el municipi va celebrar el centenari de l’obertura del primer taller d’alabastre a Sarral i, coincidint amb la Fira, es farà la cloenda oficial de l’Any Alabastre. De fet, aquesta unió entre vi i alabastre es plasma en el cartell d’enguany de la Fira, obra de l’estudi fotogràfic Blasco Visual Media, amb un disseny de Marta Arjona. A la imatge hi apareix una copa d’alabastre, realitzada per un dels artesans sarralencs, Isidre Magra, d’on hi surt un esquitx de vi.

Durant la Fira de Sarral, que va néixer amb un fort component agrícola i industrial, tindrà lloc la VI Mostra d’Artesans. Se celebrarà, també, el tast de productes vinícoles, que enguany arriba a la seva quarta edició i es consolida com un dels atractius de la Fira. El tast, que es tornarà a realitzar a la plaça de l’Església, servirà perquè els viticultors locals tinguin l’oportunitat de promocionar els seus productes.

Una altra de les novetats és que, enguany, es podran veure demostracions en directe de com s’elaboren peces de vidre. I és que, en el context de la Fira es podrà veure un agermanament entre Sarral i Vimbodí i Poblet, després que, en la darrera edició de Vitrum, l’alabastre de Sarral també hi tingués representació.

L’alcalde de Sarral, Josep Amill, destaca que la Fira de Sarral és un esdeveniment «important» pel municipi, tot i la seva curta durada, de tan sols mig dia, de les 8 del matí a les 3 de la tarda. L’any passat, per exemple, prop de 4.000 persones van passar pel municipi per gaudir d’aquest esdeveniment. «L’activitat és molt intensa i donem a conèixer tot el que tenim al nostre poble», afegeix Amill.

Durant el dia de la Fira, el proper 8 de desembre, també es podrà visitar l’exposició fotogràfica que recull un resum de tots els actes que s’han realitzat pel centenari de la instauració de la indústria alabastrera al municipi, així com una mostra fotogràfica actual dels alabastrers que actualment segueixen en actiu. Les fotografies són de Marta Arjona, cap de premsa i comunicació de l’Ajuntament de Sarral, i estaran acompanyades de diferents peces dels artesans locals.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp