Viu Sarral-Ajuntament de Sarral

Sarral s’omple de visitants en una fira plena de novetats

El municipi ha apostat pel vi, la cultura i l'artesania i més de 3.500 persones l'han visitat

Més de 3.500 persones han passat aquest dimarts per la Fira de Sarral, que enguany ha arribat renovada amb una clara aposta pel vi del municipi, l’artesania i la cultura. Els carrers del municipi es van omplir de gent per participar de les diverses activitats proposades durant tot el dia.

La jornada començava passats pocs minuts de les 9 del matí a l’Ajuntament de Sarral, on es podia veure una exposició que mostrava el procés d’elaboració de les parets d’alabastre que avui formen l’edifici del consistori. Seguidament, l’equip de govern duia a terme el lliurament d’acreditacions i d’un obsequi als diferents mestres artesans vinguts de la província de Barcelona que han participat a la Fira per després donar pas a la signatura del llibre d’honor de l’Ajuntament i inauguració oficial del recinte firal. Ho feia el president del Port de Tarragona, Josep Andreu Figueras, a qui després han acompanyat pels carrers de Sarral l’alcalde de Sarral, Josep Amill; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Quim Nin; el diputat Jordi Sendra; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Josep Pijoan a més de l’equip govern local.

Mentrestant, el Passeig del VIII Centenari s’omplia de gom a gom en un dels actes amb més tradició de la Fira, l’esmorzar del Firaire, consistent en un entrepà amb llonganissa a la brasa i vi de Sarral que també han pogut tastar les autoritats visitants. Les cues de centenars de persones es van allargar fins entrat el migdia.

Precisament al Passeig, estava ubicat l’estand de l’Ajuntament, on es podien adquirir els tickets per una de les novetats d’enguany, la mostra i degustació de vins locals. Per tres euros, els visitants rebien una copa dissenyada especialment per a l’ocasió acompanyada per un ticket que permetia tastar 6 vins de la mà de les especialitats de Cooperativa Vinícola de Sarral (Portell), Vins i Caves Rosa Maria Torres (Susel) i Cellers Bellod (Mas del Nen). Aquests vins estaven localitzats a les entrades de les cases del carrer Major i rodalies, acompanyats pels artesans. Aquesta activitat ha despertat un gran interés dels visitants, omplint el carrer Major de gom a gom i fent que en molts dels casos s’esgotessin les existències de vi.

També al Passeig del VIII Centenari donava el tret de sortida una de les altres novetats d’enguany, l’activitat “Racons en Dansa” de la mà de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral. Al Passeig eren els alumnes de hip-hop qui mostraven les seves coreografies. Seguidament, l’actuació més multitudinària, que ha comptat amb la participació d’una setantena d’alumnes, ha tingut lloc a la Plaça del Mercat. L’activitat finalitzava a la Plaça de l’Església amb l’actuació dels alumnes de contemporani i que ha sigut la que ha aconseguit aplegar més públic fent que fos gairebé impossible accedir a la Plaça. Després de DansAra, ha tingut lloc l’actuació de la Coral Infantil Al Ritme de Sarral i el seu grup de gralles. També han actuat alguns alumnes de l’Escola Municipal de Música de Sarral, que per finalitzar han realitzat una actuació conjunta amb la coral.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp