cedida

Saturació a l’ABS de Montblanc amb l’augment constant del brot

El brot continua creixent i ja arriba als 171 positius

El nombre de positius del brot detectat fa dues setmanes a Montblanc continua creixent i ja arriba als 171, amb un increment de 16 persones en només 24 hores. Entre els afectats també es troben unes 5 persones que havien estat vacunades i en alguns casos també presentaven antecedents d’haver passat la malaltia.

Una situació que està saturant l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Montblanc, a causa del nombre de proves que s’han de gestionar per frenar els contagis. Un brot que arriba en període de vacances, quan part dels sanitaris amb els quals habitualment conta el centre no estan disponibles.

La directora de l’Àrea Bàsica de Salut, Laura Ruiz de Porras, ha explicat a l’EFMR que espera que el canvi de protocol per tractar els contractes estrets els ajudi a alleugerir la situació de pressió hospitalària actual, ja que no es faran proves a les persones vacunades i asimptomàtiques i es redueix el seguiment als contagiats, així com la llista de contactes estrets.

El nou mòdul, un punt clau per la detecció de casos
Actualment, el centre treballa per no haver d’anul·lar cites i cancel·lar altres proves que s’havien recuperat amb la millora de la situació pandèmica. En aquest sentit, el mòdul dedicat a visites relacionades amb la Covid-19, que es va estrenar a inicis de juny, està ajudant a evitar el contacte amb altres pacients i mantenir, en la mesura del possible, la resta de consultes actives.

La directora de l’ABS Montblanc destaca també que s’estan rebent poques vacunes a la comarca, ja que es prioritzen els centres de vacunació massiva i això provoca que els ciutadans s’hagin de desplaçar fins a altres punts lluny de la Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp