Arxiu

Senan busca finançament per connectar-se a l’aigua de les Garrigues

El municipi vol acabar amb els problemes d'abastament després de ser rebutjat al canal Segarra-Garrigues

L’Ajuntament de Senan iniciarà en breu els contactes per trobar el finançament necessari per connectar-se a la Mancomunitat d’Aigua de les Garrigues i acabar amb els problemes d’abastament a la població, a causa de la mala qualitat dels seus pous. Senan ha estat rebutjat pel projecte d’abastament d’aigua del canal Segarra-Garrigues a la Vall del Corb que beneficiarà als pobles del nord de la Conca de Barberà, però que per distància finalment no arribarà a Senan.

En una entrevista a Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio, l’alcaldessa de la població, Núria Albà, ha anunciat que finalment Senan es connectarà a la canonada de l’Espluga Calba procedent del riu Segre. Aquesta aigua la distribueix la Mancomunitat d’Aigua de les Garrigues a una trentena de pobles de la plana de Lleida. Amb un pressupost de 240.000 euros, Senan haurà de construir per això 4 quilòmetres de canonada des de l’Espluga Calba fins la seva captació d’aigua i habilitar els equipaments tecnològics per fer el control de la distribució als veïns de la població.

L’alcaldessa Núria Albà ha explicat que abans de les eleccions municipal parlarà amb l’Agència Catalana de l’Aigua, el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Tarragona per aconseguir el suport necessari per acabar amb aquesta reivindicada necessitat de Senan. Segons Albà, el municipi no ha entès el rebuig per part dels ajuntaments del canal Segarra-Garrigues. L’ajuntament de la població celebra però que finalment la Mancomunitat d’Aigua de les Garrigues s’hagi obert a la incorporació de Senan. El municipi ja té la memòria valorada del projecte de connexió que es podria desenvolupar durant l’any 2015.

Segons la màxima responsable del poble, Senan es mereix rebre l’ajuda per l’arribada de l’aigua potable després d’haver construit la Depuradora al municipi amb uns diners “que s’haurien pogut destinar a altres projectes”, ha dit Núria Albà. Aquest cap de setmana Senan ha celebrat el Consell Obert, el Ple del municipi al qual participen tots els veïns que volen de la població.

A banda de l’abastiment d’aigua, Senan enfoca el 2015 amb els ulls posats als 112.000 euros del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona que es destinaran al municipi i a l’arranjament del carrer del Raval de la Creu amb 33.000 euros concedits al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, una obra que només s’adjudicarà si la Generalitat compleix amb el pagament d’aquesta subvenció.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp