Oficina de Turisme Montblanc

S’obren les inscripcions per participar a Terrània

El festival de ceràmica de Montblanc arribarà enguany a la catorzena edició

Com cada mes de gener l’Oficina de Turisme de Montblanc ha posat en coneixement de ceramistes d’arreu d’Europa la celebració de la propera edició de de Terrània, el festival internacional de ceràmica de Montblanc, que enguany arriba a la catorzena edició i que tindrà lloc del 23 al 25 de setembre de 2016.

Poc abans d’acabar 2015 es va celebrar una reunió, ja habitual, entre els ceramistes de la Conca de Barberà i l’Oficina de Turisme de Montblanc per avaluar el desenvolupament de l’anterior edició i començar a posar fil a l’agulla en l’organització de la següent.

A través de www.terrania.cat es facilita la informació necessària per als ceramistes interessats a prendre part al festival. Hi poden trobar els requeriments i el formulari d’inscripció, a banda d’un recull històric de les edicions precedents.

La novetat d’enguany és que tots els tràmits es faran per via telemàtica, ja que s’ha substituït definitivament el correu postal. Entre altra documentació els interessats cal que enviïn fotografies dels treballs i de l’stand. A més, han d’especificar el tipus d’obra que realitzen (gres, porcellana, fiança, escultura, raku,..) i dir si estan disposats a realitzar demostracions durant el festival.

Fins el 15 d’abril està obert el termini d’inscripció. Posteriorment s’iniciarà la fase de tria. Com sempre, s’escolliran una trentena de ceramistes mirant d’equilibrar el tipus d’obra, tècniques, i procedència dels artistes.

En paral·lel al procés d’inscripció i selecció de participants, l’organització definirà aspectes de la programació, exposicions i activitats paral·leles, per tal de poder- ho tancar abans de l’estiu i així presentar les novetats previstes al juliol.
L’antiga església de Sant Francesc i el claustre adjacent seguiran acollint el primer dels esdeveniments de tardor de Montblanc, on des de 2003 han exposat els millors ceramistes catalans i artistes arribats d’Alemanya, Bèlgica, Espanya, Estats Units, França, Lituània, Holanda, Japó, Portugal, Regne Unit i Txèquia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp