Josep Ardila

Solivella inaugura el centre d’interpretació del castell

La vicepresidenta, Joana Ortega, ha estat l'encarregada d'estrenar el nou museu

Solivella ha estrenat, aquest dilluns, el nou centre d’interpretació del castell. El museu, situat al compleix de La Societat, ha suposat l’acabament d’aquest obra que va començar fa tretze anys i que ara disposa de diversos serveis, com ara el Centre de Salut, un bar-restaurant, una sala d’actes i el nou museu.

La vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, ha estat l’encarregada de descobrir la placa que ha inaugurat el centre. Aquest ha estat el primer acte oficial de la vicepresidenta després dels dies de dol decretats per l’accident aeri als Alps francesos del passat dimarts.

El centre d’interpretació explica, amb tot tipus de detall, la història del castell dels Llorac de Solivella, datat del segle XV, que va ser un dels edificis més imponents del Primer Renaixement a Catalunya. Aquest va ser dinamitat l’any 1915 per tal d’evitar els perills derivats del seu mal estat de conservació i des dels anys 90, l’Ajuntament del municipi ha treballat per posar-lo en valor i adequar-lo per a la visita pública.

Al museu s’hi poden veure diverses peces arqueològiques, la maqueta del castell i l’explicació dels aspectes defensius de la fortalesa. També hi ha un espai dedicat a l’entorn geogràfic del castell i altres edificis del mateix estil d’altres municipis de la Conca de Barberà i de comarques veïnes. Tot plegat servirà per posar en valor les restes que encara es conserven i donar a conèixer l’arquitectura de l’època.

L’alcalde de Solivella, Enric Capdevila, ha destacat que «després de tretze anys de posar la primera pedra al complex de La Societat, obrir el museu suposa haver aconseguit completar-lo». També ha destacat que el centre serà un nou atractiu turístic que «esperem que porti més visitants a Solivella». La visites guiades en pla pilot que s’han implantat al municipi acabaran el nou museu.

Per la seva banda, la vicepresidenta Joana Ortega ha destacat que «aquesta inauguració posa en valor una part molt important del nostre patrimoni, que serà un nou atractiu cultural i turístic per Solivella i per la Conca de Barberà».

La inauguració ha generat una gran expectativa i la sala d’actes de La Societat s’ha omplert de gom a gom per escoltar els parlaments i veure la projecció de l’audiovisual que acompanyarà les visites al centre d’interpretació del castell. El centre s’havia d’inaugurar el passat dimecres però es va suspendre a causa de l’accident aeri que va tenir lloc als Alps francesos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp