EFMR

Som Espluga arrassa i aconsegueix la majoria absoluta

A Santa Coloma es registra un empat tècnic i a Sarral Josep Amill podria perdre l'alcaldia

Josep Maria Vidal serà el proper alcalde de l’Espluga de Francolí. Som Espluga ha arrassat a les eleccions aconseguint 7 regidors i una còmoda majoria absoluta amb 1.287 vots.

Junts per l’Espluga de Francolí, amb Jordi Torre al capdavant, ha obtingut un total de 487 vots i, per tant, sumarà 3 regidors a l’ajuntament.

Nova Espluga, amb Francesc Sánchez com a cap de llista, ha obtingut un regidor. D’aquesta manera, el total de vots per al partit ha estat de 179.

Espluga Viva, amb Jaume Vendrell de número u, en canvi, només ha obtingut 81 vots. Això vol dir que el partit no obté cap regidor per a la pròxima legislatura.

Aquestes eleccions han estat marcades per una alta participació, concretament del 74,22%, al voltant de 5 punts per sobre de la participació que hi va haver fa 4 anys. Aleshores va ser del 60,19%.

A Santa Coloma de Queralt les eleccions han deixat un empat gairebé tècnic entre les tres formacions que es presentaven a l’alcaldia. El partit més votat ha estat ERC amb 492 vots i 4 regidors. La FIC ha estat segona força només amb 5 vots menys i també sumant 4 regidors. La tercera força ha estat Junts per Catalunya amb 3 regidors i 469 vots, 12 menys que la segona força. Caldrà veure quins pactes es realitzen per formar govern.

A Sarral, Junts per Sarral ha tornat a guanyar les eleccions però perd la majoria i es queda amb 4 representants, un fet que podria fer perdre l’alcaldia a Josep Amill si ERC i la FIC formen govern.

A Vimbodí i Poblet Joan Canela serà el nou alcalde després que Junts per Catalunya hagi revalidat la majoria tot i perdre un regidor. N’han aconseguit 5, mentre que ERC n’ha obtingut 2. També hi haurà canvis a Passanant i Belltall on la FIC ha guanyat les eleccions aconseguint la majoria de 4 regidors. L’actual alcaldessa, Carme Amenós, de Junts per Catalunya, es queda amb un regidor al consistori.

La resta de resultats de la comarca els podeu consultar en aquest enllaç.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp