EFMR

Tallen la N-240 a Montblanc per reclamar el túnel del Coll de Lilla

Alcaldes de la Conca es van sumar aquest diumenge a la protesta

Alcaldes i regidors dels ajuntaments de la Conca i de les comarques veïnes del Camp de Tarragona i de la plana de Lleida, diputats i senadors, líders sindicals i empresarials i societat civil han tallat aquesta tarda la N-240 per reivindicar la represa de les obres de construcció del túnel del Coll de l’Illa. Els municipis denuncien la deixadesa del Ministeri de Foment en una via amb una llarga llista d’accidents de trànsit, molts amb víctimes mortals, com en les darreres setmanes. Aquest mateix diumenge dues persones han mort a la C-14, a Alcover, carretera que també reduïria la seva sinistralitat amb la construcció del túnel del Coll de Lilla.

La paralització de les obres del túnel i els accidents mortals d’aquestes darreres setmanes a la N-240, han acabat amb la paciència dels representants polítics del territori. Aquest diumenge, tot i la pluja, la manifestació ha instat al Ministeri de Foment que posi fi a l’actual situació de sobresaturació de trànsit i l’alta sinistralitat de la via. En aquest cas, s’ha tallat la N-240 per visibilitzar el malestar del territori, però l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha alertat que, a partir d’ara, presentaran una querella al delegat de Foment a Catalunya i al responsable tècnic de l’obra per cada accident que es produeixi en aquesta carretera. “Trobem intolerable que després de tot el que està passant es permetin de dir que aturen l’obra com si res”, ha expressat Andreu.

La reivindicació d’aquest diumenge era doble, d’una banda que es reactivi la construcció del Coll de l’Illa i, de l’altra, que s’alliberi el peatge de l’AP-2 a Montblanc fins a Lleida, ja que el tram de l’N.240 a Ponent és un dels més perillosos del territori. Com en la compareixença de dijous, Josep Andreu ha remarcat que l’expansió de la indústria local està xocant amb l’actual estat de les carreteres del territori. “Si mana el PP no sé quan es farà el túnel del Coll de l’Illa, potser mai”, remarcava l’alcalde de Montblanc. Andreu també ha criticat les respostes que està donant el Ministeri davant de la paralització de les obres, ha apuntat que tot plegat són excuses. En aquest sentit, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha afegit que els havien assegurat que el projecte el tenien adaptat als possibles problemes geològics amb què es poguessin topar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp