Oficina de Turisme Montblanc

Terrània convertirà Montblanc en la capital catalana de la ceràmica artística

La catorzena edició del festival tindrà lloc aquest cap de setmana

Montblanc serà, aquest proper cap de setmana, la capital catalana de la ceràmica. El divendres es donarà el tret de sortida a la catorzena edició de Terrània, amb la participació d’una trentena de ceramistes vinguts d’arreus. El festival, com cada any, presenta diverses novetats.

Enguany, els tallers adreçats a les escoles de Montblanc, que es fan al matí i a la tarda, seran també les primeres activitats del festival. A mitja tarda s’obriran les portes de l’antiga església de Sant Francesc i el claustre annex, on té lloc el festival, i s’iniciarà el mercat, l’espai d’exposició i venda de ceràmica, obra d’una trentena de ceramistes provinents de Catalunya, Espanya, França, Holanda i Itàlia. A més, els ceramistes d’Alemanya tindran molt de protagonisme, ja que enguany és el país convidat.

A partir de les set de la tarda del divendres es farà un passeig per les exposicions que tindran lloc fora del recinte firal. A l’antiga església de Santa Magdalena es visitarà “Ciutats Perdudes” de MADOLA, visitable des del dia 2 de setembre en motiu de les Festes de la Serra. Tot seguit, a la Galeria Natàlia Ferré es veurà “Orgànics” de Rafaela Pareja.

Durant el cap de setmana s’han programat activitats al voltant de la ceràmica adreçades a tot tipus de públic, gran i petit, aficionat a la ceràmica i novell. Hi haurà diversos tallers centrats en la tècnica del torn i el microrakú, demostracions diverses i un espectacle central consistent en la cuita de peces de ceràmica en dos forns experimentals a càrrec del grup Ignició.

Les previsions de l’organització són optimistes. Des de l’Oficina de Turisme de Montblanc, organitzadors de l’esdeveniment, asseguren que «el festival està plenament consolidat i els aficionats a la ceràmica saben perfectament que Terrània és una cita amb artistes de gran nivell que és molt difícil trobar junts qualsevol altre moment de l’any». En els darrers anys s’ha estabilitzat el nombre de visitants i s’han anat incrementant la compra de peces. L’any 2015 es van registrar 6.800 visitants que van fer una despesa en vendes de 21.200 euros.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp