Oficina de Turisme Montblanc

Terrània dóna a conèixer els participants de la tretzena edició del festival de ceràmica

Hi haurà 29 ceramistes de Catalunya, Espanya, França, Lituània, Regne Unit i Txèquia

Un total de 29 ceramistes participaran a la tretzena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc. L’organització ja ha triat els ceramistes que presentaran la seva obra a la 13a edició del festival els dies 25, 26 i 27 de setembre.

Entre els mesos de gener i març va estar obert el període d’inscripció, i durant el mes d’abril es va procedir a la selecció dels candidats. 43 ceramistes van registrar la sol·licitud que havia d’anar acompanyada d’una descripció de la tècnica emprada en la creació de l’obra, el currículum professional, i fotografies tant de les peces a exposar com de l’stand expositor.

L’espai que acull Terrània des de 2003 és l’antiga església de Sant Francesc, un espai que condiciona el nombre de participants, que sempre es mou a l’entorn de la trentena. Enguany els escollits han estat 29 artistes. La meitat són catalans (15), i també n’hi haurà d’Espanya (4), França (5), Lituània (1), Regne Unit (1) i la República Txeca (3). El llistat complet i els enllaços als webs dels participants es poden trobar al www.terrania.cat.

La selecció es basa en criteris com la tècnica utilitzada i l’originalitat de les
peces. També s’evita que els ceramistes participin tres anys consecutius per tal d’assegurar la varietat i rotació dels artistes. Tot plegat assegura que Terrània es pugui seguir diferenciant i es mantingui en una posició de lideratge i de referència.

Enguany s’incrementa la presència internacional, un segell que mai ha perdut el festival malgrat els anys de crisi. Al juliol es presentarà el cartell de Terrània’15 que està dedicat a l’obra de Maria Bofill, ceramista de gran prestigi especialitzada en porcellanes, qui ha exposat la seva obra arreu del món i de qui es podrà veure l’obra a la Sala Sant Miquel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp